Η χριστουγεννιάτικη αποστολή που ανέλαβαν οι μαθητές του 1ου Δημ. Σχ. Γέρακα αξίζει να βρει μιμητές

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει οδηγήσει δασκάλους αλλά και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να γίνουν ευρηματικοί ώστε να βρουν νέους τρόπους για να εφαρμόζουν και εκτός σχολικές τάξεις τις πρωτότυπες δράσεις που κατά καιρούς διοργάνωναν για να εμψυχώνουν τους μαθητές και να δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα στο σχολικό περιβάλλον.

Μια τέτοια δράση είναι η ειδική αποστολή που ανατέθηκε στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Η απουσία των μαθητών από τις σχολικές τάξεις λόγω covid 19 σε συνδυασμό με το πνεύμα των Χριστουγέννων που φέτος έρχεται υπό νέες συνθήκες, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτόγνωρο σκηνικό μέσα από το οποίο μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να βγούμε νικητές. Όλοι μας έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, την ελπίδα, το όραμα και την θετική ενέργεια.

Αυτή η σκέψη αποτέλεσε τη βάση της ξεχωριστής χριστουγεννιάτικης αποστολής που καλούνται να εκπληρώσουν επιτυχώς οι μαθητές του σχολείου. Τι πρέπει να κάνουν;

Να επιστρατεύσουν τη καλή τους διάθεση, να πάρουν τα μολύβια ανά χείρας και να αποτυπώσουν είτε γράφοντας κάποιο γράμμα είτε μέσω μιας ζωγραφιάς που θα φτιάξουν, τις θετικές τους σκέψεις προσδοκώντας η νέα χρονιά να αποδειχθεί καλύτερη και πιο φωτεινή από το 2020. Μέσα από τα γραπτά και τα εικαστικά τους δημιουργήματα να ξορκίσουν όλα τα δεινά που σημάδεψαν αρνητικά την φετινή χρονιά και να στείλουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αφού, λοιπόν, ολοκληρώσουν την αποστολή τους καλούνται να αφήσουν το γράμμα ή τη ζωγραφιά τους ή και τα 2 αν το επιθυμούν, στο ειδικό χριστουγεννιάτικο γραμματοκιβώτιο που έχει ήδη τοποθετηθεί στην κεντρική είσοδο του σχολείου.

Μέσω αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας που αξίζει να βρει μιμητές και σε άλλα σχολεία, ο Σύλλογος ευελπιστεί ότι η θετική σκέψη των παιδιών σε συνδυασμό με τις “μαγικές τους δυνάμεις” θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για ένα χαρούμενο, καλότυχο και ελπιδοφόρο 2021!