Αρχική InfoMommy Νέα "Η Υγεία Μπροστά" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 21 Απρίλιου

"Η Υγεία Μπροστά" στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 21 Απρίλιου

92822077089A43C8BE9548BF2F608564

Το TEDMED (TED Medicine)  έρχεται για πρώτη φόρα στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου 2013 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για το κοινό, μέσα από πρωτοποριακές ζωντανές ομιλίες και παρουσιάσεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών, αναμετάδοση των σημαντικότερων ομιλιών από το αντίστοιχο TEDMED της Washington (16-19 Απριλίου 2013), καθώς και διαδραστικά πολιτισμικά δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το TEDMEDLiveAthens τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ). Πρόκειται για μία διαδραστική εκδήλωση (interactiveevent), η οποία φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα παγκοσμίου φήμης ομιλητές από όλο τον κόσμο που θα μιλήσουν για θέματα υγείας, τεχνολογίας, καινοτομίας και τέχνης. Το TEDMEDLiveAthens όμως δεν έχει μόνο ομιλίες, έχει και βιωματικές δράσεις (TEDMEDExperiences), που συνοπτικά θα δούμε παρακάτω.

Πολλοί εξέχοντες ομιλητές θα συναντηθούν στη Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων στις 21 Απριλίου οι οποίοι θα μιλήσουν για τα παρακάτω θέματα:

JackAndraka: «Το μέλλον της διαγνωστικής ιατρικής».

Ο Jack Andraka είναι 15 χρονών και έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα.

AlexButler: «Η επανάσταση στο χώρο της υγείας δε θα έρθει από την τηλεόραση».

OAlexButler είναι SocialMediaExpert στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

JetseGoris: «Μπορούν τα VideoGames να σώσουν ζωές;»

O Jetse Goris είναι εκπαιδευτικός σύμβουλος στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Groningen.

Δρ. ΙωάννηςΓούσσιας: «ALBERT in the “Bermuda Triangle” of Brain Atlasing».

Ο Δρ. Ιωάννης Γούσσιας είναι πρωτοπόρος ερευνητής στον τομέα των Νευροεπιστημών.

 Στέλιος Κυμπουρόπουλος: «Τι σημαίνει δεν μπορώ;».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ιατρός, ειδικευόμενος ψυχίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» που πάσχει από Νωτιαία Μυική Ατροφία.

Amadeus R. Mason: «Regenerative Medicine – A Game Changer in Sports Medicine?»

Ο Amadeus R. Mason είναιΕπίκουροςΚαθηγητήςστοΤμήμαΟρθοπεδικήςκαιΟικογενειακήςΙατρικήςστο Emory University School of Medicine στηνΑτλάντατωνΗ.ΠΑ.

BrookeRoberts: «Όταν οι ιατρικές εξετάσεις εμπνέουν τη μόδα».

Η Brooke Roberts είναι βραβευμένη σχεδιάστρια πλεκτών και διαγνωστική Ραδιολόγος.

Δέσποινα Σανούδου: «Όταν τα φάρμακα δεν δουλεύουν».

Η Δέσποινα Σανούδου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ben Matteo: «Repairing the Damaged Brain».

Ο BenMatteo είναι Συνιδρυτής και Διευθύνων Συμβούλους του EosNeuroscience.

    ΠαντελεήμωνΓιαννακόπουλος: «Mental health in a global world: moving from illness to individual vulnerability».

Ο Παντελεήμων Γιαννακόπουλος είναι Διευθυντής των τμημάτων Ψυχιατρικής και Γηριατρικής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γενεύης, Καθηγητής στα πανεπιστήμια Γενεύης και Λοζάνης.

    Ομάδα Symbiosis: «Symbiosis: Mία καινοτόμα προσέγγιση για το Alzheimer».

Η Ομάδα Symbiosis έχει σχεδιάσει και αναπτύξει το σύστημα “Symbiosis Alzheimer’s Support», το οποίο μέσω τεχνολογίας αιχμής, δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον για να διευκολύνει, να κατανοήσει και να ενσωματώσει τις ανάγκες ολόκληρης της κοινότητας της ασθένειας Αλτσχάιμερ (ασθενείς, φροντιστές και ιατροί).

Δρ. ManicaBalasegaram: «Πρώτα οι ασθενείς: Καινοτομία και πρόσβαση σώζουν ζωές».

ΟΔρ. ManicaBalasegaram είναι Executive Director of MSF's Access Campaign.

Στα πλαίσια του  TEDMEDLiveAthens το μουσικό συγκρότημα ENCARDIA θα μας ταξιδέψει νοερά στη Νότια Ιταλία με τα τραγούδια και τις μελωδίες του.

Επιπλέον, στο TEDMEDLiveAthens θα υπάρξουν 6 διαδραστικές πλατφόρμες, ΤEDMEDExperiences, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τους επικεφαλής των ομάδων των εθελοντώνκαι είναι οι ακόλουθες:

Fill my heart, εκδήλωση που συνδυάζει τη φιλανθρωπία και την ενημέρωση και θα πραγματοποιηθεί στις 13 Απριλίου στην Πλατεία Συντάγματος.

Donation: Δωρεά ομφαλοπλακουντιακού αίματος... Μία ανεκτίμητη προσφορά ζωής για όλους!

BioBiz Workshop «Business in the era of biotechnology», συμβουλές και μυστικά για δημιουργία επιχειρηματικών οργανισμών με επίκεντρο τις επιστήμες

MEDinART, αναπτυσσόμενος διαδικτυακός τόπος καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μέσω της τέχνης τους επικοινωνούν θέματα των βιο-ιατρικών επιστημών

Unlock your Feelings, ξεκλείδωσε τα συναισθήματά σου. Μεταμόρφωσε εικόνες της ψυχής σου σε λέξεις και χώρεσε τες σε δυο γραμμές, δυο παραγράφους, δυο σελίδες. Όπως σου βγει

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», γνωρίστε το προγραμμα Προληπτικής Ιατρικής που παρέχει ο οργανισμός σε παιδιά σε όλη την Ελλάδα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.