Η υποδοχή της Άννας Κορακάκη από την ελληνική αποστολή στο Ολυμπιακό χωριό (βίντεο)

Η Άννα Κορακάκη είναι η αθλήτρια που έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση στον τελικό των 10μ. με αεροβόλο πιστόλι στο ολυμπιακό τουρνουά σκοποβολής.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη σκοποβολή μετά το 1920, όταν η Εθνική ομάδα Ανδρών είχε κερδίσει το ασημένιο στο αυτόματο πιστόλι 30μ. στην Αμβέρσα.

«Αυτό το μετάλλιο ήρθε μετά από πολλές δυσκολίες που πέρασα τα τελευταία χρόνια. Είναι μια δικαίωση για εμένα και τον πατέρα μου, επειδή έχουμε προσπαθήσει πολύ σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ήταν πολύ δύσκολο. Ο πατέρας μου είναι και προπονητής μου και ήταν πολύ σημαντικό που σε αυτόν τον αγώνα τον είχα μαζί μου. Σε τέτοιο επίπεδο είναι σημαντικό το ότι είσαι στο βάθρο. Δεν έχει τόση σημασία το χρώμα του μεταλλίου. Τώρα πια θα είμαι πιο απελευθερωμένη ψυχολογικά για τους επόμενους αγώνες», δήλωσε λίγο μετά την απονομή η 20χρονη Ολυμπιονίκης.

Τελετή Απονομής

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλασσαν στην Άννα Κορακάκη τα μέλη της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό χωριό μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Αθλητές, προπονητές και άλλα μέλη της αποστολής, την υποδέχτηκαν τραγουδώντας συνθήματα, ενώ παρών ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

korakaki2

korakaki3

«Στη αρχαιότητα έριχναν τα τείχη. Δεν μπορούμε να το κάνουμε τώρα. Όλοι εδώ θέλουμε να σε συγχαρούμε που έκανες την Ελλάδα υπερήφανη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 21:25 ώρα Ελλάδας, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα αγωνισθεί στο αεροβόλο πιστόλι 25μ. Οι ευχές όλων των Ελλήνων για καλή επιτυχία είναι μαζί της!

Δείτε το βίντεο: