Αρχική Αληθινές Ιστορίες "Η ζωή μου εδώ και 10 χρόνια κυλά μέσα στο ψέμα. Όλοι μου οι συγγενείς πιστεύουν πως ακόμα..."

"Η ζωή μου εδώ και 10 χρόνια κυλά μέσα στο ψέμα. Όλοι μου οι συγγενείς πιστεύουν πως ακόμα..."

Ερώτηση στον ειδικό: "Η ζωή μου τα τελευταία 12 χρόνια είναι εφιαλτική. Ο λόγος ότι -λόγω αδυναμίας- δεν μπόρεσα να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα που ήρθε σαν καταιγίδα στη ζωή μου.

Από νωρίς, σχεδόν στα 18, συνάντησα τον έρωτα της ζωής μου, τον Π. Μετά την πρώτη περίοδο της σχέσης, καταλάβαμε ότι η ζωή μας οδηγούνταν σε κάτι πιο σοβαρό. Ήμουν 20 χρονών όταν παντρευτήκαμε. Η αγάπη μας ήταν μεγάλη και βαθιά. Η οικογένειά του, οι δύο ηλικιωμένοι γονείς του έγιναν και δική μου οικογένεια, τους αγάπησα και τους φρόντισα μέχρι το τέλος της ζωής τους. Ζούσαμε ευτυχισμένοι, αλλά δυστυχώς υπήρχε ένα αγκάθι στη ζωή μας. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε παιδιά. Προσπαθήσαμε ξανά και ξανά. Δυστυχώς. Η επιθυμία μας ποτέ δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς την ολοκλήρωση. Προφανώς αυτό ήταν καταλυτικό για την πορεία της σχέσης μας, η οποία έπειτα από 10 χρόνια γάμου, όπως ήταν αναμενόμενο, τερματίστηκε.

Ίσως από αυτό το σημείο και μετά αρχίζει ο μεγαλύτερος Γολγοθάς για μένα, αφού, λόγω αδυναμίας και ντροπής, δεν μίλησα ποτέ στο οικογενειακό και φιλικό μου περιβάλλον για τη λήξη αυτού του γάμου. Ακόμη και οι γονείς μου πιστεύουν πως είμαι παντρεμένη. Εγώ βέβαια, αναγκάζομαι να κατασκευάζω διαρκώς διάφορες ιστορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Π. λείπει για μεγάλα διαστήματα σε επαγγελματικά ταξίδια. Κανείς από τους συγγενείς μου δεν τον έχει δει τα τελευταία χρόνια, για το λόγο αυτό κι εγώ έχω κατά πολύ αραιώσει τις επαφές. Οδηγήθηκα μόνη μου σε ένα τέλμα. Ζω μια διπλή ζωή και όλο αυτό γίνεται όλο και πιο εφιαλτικό.

Θα ήθελα να μου πείτε πώς μπορώ αυτή τη στιγμή να βγω να πω την αλήθεια χωρίς να δημιουργήσω πάταγο.

Απάντηση της οικογενειακής συμβούλου Ευγενίας Μιχαήλ. 

Δυστυχώς, όπως και η ίδια πλέον αναγνωρίζετε, έχετε πέσει στο λάκκο με τα ψέματα. Και το πρώτο ψέμα μάς συμπαρασύρει στο επόμενο, αυτό στο επόμενο... και τελειωμό δεν έχουν. Τη δύσκολη εκείνη στιγμή του χωρισμού σας ήταν πράγματι κρίμα που δεν επιτρέψατε σε κάποιον πολύ δικό σας άνθρωπος να σταθεί δίπλα σας, να σας αγκαλιάσει σφιχτά και να απαλύνει τον πόνο σας, παίρνοντας κομμάτι του επάνω του. Έτσι, θα σας άφηνε ελεύθερο χώρο να δυναμώσετε και να σταθείτε στα πόδια σας, να δείτε ότι δεν πρέπει να εθελοτυφλείτε μπροστά σε μια ιστορία που αποτελεί παρελθόν για τη ζωή σας. Εσείς θελήσατε να ξεφύγετε από όλο αυτό που σας πλήγωσε τόσο πολύ, αλλά επιλέξατε λάθος τρόπο. Του καμουφλάζ. Βέβαια, δεν θα σταθούμε να μοιρολογήσουμε το παρελθόν. Αυτό πέρασε. Και η ζωή είναι μπροστά σας, όπως και η ευκαιρία να της δώσετε τη μορφή που εσείς θέλετε. Άλλωστε το κάνατε ήδη μία φορά. Της δώσατε το "σχήμα" που πιστεύατε ότι θα σας διευκόλυνε.

Αγαπητή φίλη, έφτασε η στιγμή, κομματάκι κομματάκι, όλη η ζωή να συναρμολογηθεί εκ νέου. Βρείτε το πολύ δικό σας πρόσωπο που θα μοιραστεί το πρόβλημά σας, συζητήστε τα επόμενα βήματα και ξεκινήστε να μιλάτε στο οικείο σας περιβάλλον. Πείτε πως ο γάμος σας οδηγήθηκε σε τέλος. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες, δώστε στους φίλους και στους συγγενείς να καταλάβουν ότι δεν ωφελεί να σας κάνουν περισσότερες ερωτήσεις. Ας αρκεστούν σε αυτό που εσείς τώρα μπορείτε να τους πείτε. Σιγά σιγά όλοι θα το αποδεχτούν, εσείς θα μπορέσετε πιο ήρεμα και άνετα να είστε ξανά ανάμεσά τους, και θα δείτε ότι μετά από μια περίοδο κανέναν δεν θα απασχολεί να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για το τέλος της σχέσης σας.

Βρείτε το θάρρος, το κουράγιο για μια καινούργια ιστορία ζωής. Είναι τόσο όμορφο να ζεις ελεύθερα, χωρίς φόβο, χωρίς πάθη, να μπορείς να κοιτάς τους άλλους κατάματα, χωρίς καμία σκέψη να εμποδίζει αυτό το κοίταγμα. Βρείτε τη δύναμη να αναπνεύσετε, χωρίς ντροπές, χωρίς αναστολές. Η ζωή σας θα ξαναγίνει πολύ όμορφη, μην αυτοτιμωρείστε εντέλει για κάτι που έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια. Εξάλλου, αν υποθέσουμε ότι όταν διαλύεται μία σχέση οι ευθύνες μοιράζονται στα δύο, έχετε πληρώσει, και μάλιστα ακριβά. Τώρα ήρθε η στιγμή να αρχίσετε να ξαναζείτε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.