Ιανουάριος στην γκαλερί ΑΡΤΙΟΝ: 3 μαγικές Κυριακές ταξιδεύουν τα παιδιά στην Τέχνη

Η χρονιά ξεκινά με τον πιο υπέροχο τρόπο στην Γκαλερί ΑΡΤΙΟΝ (ARTION GALLERIES) – ΑΡΤΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – (ARTION EDUCATION), στην καρδιά της Κηφισιάς, με όνειρα, ελπίδες και ποιοτικές, διαδραστικές, εκπαιδευτικές δράσεις.

Κάθε Κυριακή του Ιανουαρίου 2020, λοιπόν, στις 12:00-13:00, οι μικροί «φιλότεχνοι» επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην Γκαλερί Άρτιον και να ψυχαγωγηθούν ποιοτικά, σ’έναν χώρο υψηλής αισθητικής και ευρωπαϊκού εικαστικού κλίματος.

Θα ταξιδέψουν σε χώρους μαγικούς παραμυθένιους με όχημα την Τέχνη και θα απολαύσουν έντεχνη αφήγηση παραμυθιού, κουκλοθέατρο, ενώ θα συμμετέχουν και σε μοναδικά μουσικο – κινητικά προγράμματα.

Μέσα από τα προγράμματα της Artion θα κατορθώσουν αυθόρμητα να εκφραστούν δημιουργικά, με λόγο και κίνηση, δίνοντας διέξοδο στη δημιουργική τους φαντασία. Η «διάδραση» βοηθά τα παιδιά να ενταχθούν κοινωνικά, να αναπτύξουν ελεύθερη προσωπικότητα και κυρίως τη δεξιότητα της ομαδικής συνεργασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ιανουαρίου

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, 12:00-13:00

Του Γέρο – ΑΙΣΩΠΟΥ ΟΙ ΜΥΘΟΙ

…μας διδάσκουν με τρόπο ξεκαρδιστικό, με τη γνωστή αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη και τα μουσικά της όργανα από όλο τον κόσμο!

Της Μύγας η … σοφία και η σκιά του Λύκου!

Αρκούδες, λιοντάρια, λύκοι κι αετοί,

πονηρές Αλεπούδες και Κάβουρες σοφοί!

Άρκτοι, αστέρια, Αμαδρυάδες και Νηρηίδες.

Μαζί και τα χρυσά τσεκούρια του πάνσοφου Ερμή!

 

Ένας αρχαίος παραμυθάς μας έμαθε αστείες ιστορίες!

 

Η μουσική αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως …104 ετών.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ – ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΟΔΟΥ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, 12:00-13:00

Κουκλοθέατρο “Τα Πάντα Φι”: Ο Γαϊγλάρος

Παράσταση κουκλοθεάτρου εμπνευσμένη από τρεις διαφορετικές ιστορίες:Το ασχημόπαπο, τον Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινκγστον και τη Φάρμα των Ζώων.

Η ιστορία καταλήγει σε ένα νέο παραμύθι το οποίo πραγματεύεται το θέμα της  διαφορετικότητας και την ανάγκη ένταξης στο κοινωνικό σύνολο αλλά και τη σημασία του να βρεί κανείς το σθένος να πορευτεί με τις δικές του δυνάμεις, να πετάξει με τα δικά του…“φτερά”!

Η αφήγηση με την κίνηση και την μουσική, με χιούμορ προσκαλεί τα παιδιά σε μαγικές πτήσεις!

Βασικός ήρωας της παράστασης είναι ο Ντάρυ, ο μικρός γλάρος, ο οποίος απρόσμενα βρίσκεται μόνος σε ένα  αφιλόξενο περιβάλλον. Μέσα από τις διάφορες περιπέτειές του, καταφέρνει μεγαλώνοντας να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις  δυνατότητές του.  

Χειροποίητες κούκλες διαφόρων μεγεθών και τεχνικών, πρωτότυπη μουσική και εναλλασόμενοι φωτισμοί διαμορφώνουν τα σκηνικά των παραστάσεων.

 Διάρκεια: 45΄

Σενάριο-Διάλογοι: Ειρήνη Μάστορα, Κική Μαλτσάκη, Κώστας Μακρής

Σκηνοθεσία: Francisco Brito

Κατασκευές-κούκλες/σκηνικά: Κική Μαλτσάκη, Ειρήνη Μάστορα

Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός, Background Projection

Φωτισμοί: Ελίνα Σφουντούρη

Φωτογραφία: Κώστας Κωστόπουλος

Βίντεο-Μοντάζ: Άλκηστη Μουτάφη

 

Η παράσταση κουκλοθεάτρου απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ – ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΟΔΟΥ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, 12:00-13:00

Θεατρική Ομάδα «Χιλιοδέντρι»: «Η ΜΗΛΙΑ»

Το λογοτεχνικό αριστούργημα του Εμμανουήλ ­­Ροΐδη ζωντανεύει από τη Θεατρική  Ομάδα Χιλιοδέντρι σε μια Διαδραστική, δραματοποιημένη αφήγηση υψηλής αισθητικής, με χρήση κούκλας, ρυθμών και ήχων!

Η Μηλιά είναι ένα διαχρονικό παραμύθι που μιλά τρυφερά για την αξία της επαφής με τη φύση και τα ζώα, την αλληλεγγύη και γενναιοδωρία, ενώ μας θυμίζει πως όταν ο άνθρωπος προσφέρει γίνεται όλο και πιο πλούσιος και πως η φύση πάντα ανταποδίδει.

«Ένα απριλιάτικο πρωινό, ένα ζευγάρι χωρικών βρίσκει ένα μωρό κάτω από μια μηλιά. Επειδή ήταν κορίτσι το ονόμασαν και αυτό Μηλιά. Το κορίτσι μεγάλωσε και έγινε ένα καλόκαρδο και γενναιόδωρο πλάσμα, που όχι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα ζώα και τα πουλιά του δάσους την αγαπούσαν. Κάποια στιγμή αναγκάζεται να φύγει και να αναζητήσει την τύχη της στην πόλη. Πως είναι για ένα παιδί να αποχωρίζεται για πρώτη φορά τους γονείς του;Τι θα συναντήσει στην πορεία της; Θα τα καταφέρει; Ποιος θα τη βοηθήσει; Ποια μεγάλη έκπληξη την περιμένει στο τέλος αυτής της περιπέτειας;»

Μετά την παράσταση ακολουθούν Μουσικοκινητικά παιχνίδια.

 

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά παιδιά από 4 ετών και άνω.

Συμμετοχή: 10 ευρώ – ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΟΔΟΥ

ARTION EDUCATION: με οραμα την ποιοτικη καλλιεργεια των παιδιων 

Η ARTION EDUCATION ξεκίνησε την ενεργό δραστηριότητά της το φθινόπωρο του 2019, σεβόμενη πάνω από όλους, τους μικρούς «φιλότεχνους» φίλους, ηλικίας (4-12 ετών) αλλά και το ενήλικο ευαισθητοποιημένο στις Τέχνες και τα Γράμματα κοινό, υλοποιώντας το όραμα και την αποστολή των δημιουργών της, για διεύρυνση παιδείας, καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας και της συναισθηματικής νοημοσύνης.

Η ARTION EDUCATION ένας χώρος υψηλής αισθητικής στην καρδιά της Κηφισιάς, με έργα εικαστικών δημιουργών της Σύγχρονης Διεθνούς Πρωτοπορείας, σέβεται ως ύψιστη αξία τον Πολιτισμό, ενώ ταυτόχρονα δεν αγνοεί τον ρόλο του Ελληνικού Πολιτισμού στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης.

Πρόκειται για έναν χώρο που επιδιώκει να συνδιαλέγονται όλες οι εκφάνσεις της Τέχνης: έντεχνη αφήγηση παραμυθιού, μουσικές παραστάσεις και μουσικοκινητικά προγράμματα, κουκλοθέατρο και χάρτινο θέατρο, θεατρικό παιχνίδι, με ξεκάθαρους παιδαγωγικούς στόχους μέσα από διαφορετικές θεματικές κάθε φορά, οι οποίες προέρχονται από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και φιλοσοφικά ρεύματα. Συναντώνται εντούτοις, στην κοινή στοχοθεσία: να παράσχουν ποιοτική διαδραστική ψυχαγωγία, γεμάτη έμπνευση σε μικρούς και μεγάλους.

Το έργο της ARTION EDUCATION πλαισιώνεται από καταξιωμένους συνεργάτες: παιδαγωγούς, μουσειοπαιδαγωγούς, μουσικοπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, εικαστικούς δημιουργούς, μουσικούς.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα επιμελείται και συντονίζει η εκπαιδευτικός και ιστορικός τέχνης Έμμη Γραμμένου.

 

Artion Galleries – ARTION EDUCATION

Εκπαιδευτικά – Διαδραστικά –  Ψυχαγωγικά προγράμματα

Αργυροπούλου 1-3, Κηφισιά, 14562

τηλ. 211 210 64550

κιν. 6932744490

Περισσότερες πληροφορίες στο www.artionedu.com.