Αρχική InfoMommy Υγεία Ιατρός επιμελητής του ΕΣΥ μιλά για μια εμπειρία του...

Ιατρός επιμελητής του ΕΣΥ μιλά για μια εμπειρία του...

esy

"Μια εμπειρία μου το 2014 μετά από χρόνια μνημονιακών καταστροφών...

Μια μέρα μετά από μια εφημερία κουραστική και έχοντας δει από το πρωί αρκετούς ασθενείς πολλοί από τους οποίους ανασφάλιστοι και χωρίς να έχουν τα βασικά για να επιβιώσουν, ένας “συνάδελφος” με ρωτάει με υφάκι γιατί παρόλη την κούραση συνεχίζω και βλέπω και κάνω εξετάσεις σε αυτούς που δεν έχουν μία και ασφάλεια μηδαμινή, ενώ οι ίδιοι οι άνθρωποι μάς αντιμετωπίζουν τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό πολλές φορές σαν εχθρούς;
Του απάντησα ότι τη βοήθεια που έχει ανάγκη ο εξαθλιωμένος συμπολίτης μας δεν θα του τη δώσει ούτε ο τραπεζίτης ούτε ο εφοπλιστής ούτε ο πλοιοκτήτης ούτε κανένας που όλη τη ζωή του βλέπει τον άνθρωπο σαν νούμερο και κέρδος... αλλά θα τη δώσει αυτός που έχει δει τον πόνο που βιώνει καθημερινά, που ακόμα συμπάσχει, που ακόμη προσπαθεί να παραμείνει άνθρωπος… και, αν του μείνει και χρόνος, θα του εξηγήσει λίγο ποιος ευθύνεται για την κατάστασή του για να καταλάβει και αυτός όλο το κολπάκι του κοινωνικού αυτοματισμού που παίζει η καθεστωτική τάξη και τα ΜΜΕ.
Το ξέρω είναι κουραστικό, είναι επίπονο, πολλές φορές πληγωνόμαστε, μας τη δίνει εντελώς η απάθεια, η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός πολλών συμπολιτών μας… αλλά πιστέψτε με, δεν υπάρχει άλλος δρόμος… όσο μοιραζόμαστε τον πόνο και μέσα από αυτόν προσπαθούμε για το καλύτερο, έστω και ένας ακόμη να πιστέψει ότι με την αλληλεγγύυη, με την άδολη βοήθεια, με την προσφορά, θα παραμείνουμε σε αυτή την πολύπλευρη κρίση πάνω απ' όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, έστω και ένας να γίνεται κοινωνός αυτών των αξιών, τότε τίποτα δεν έχει πάει χαμένο...

Υ.Γ. Μετά από λίγες μέρες ήρθε στο νοσοκομείο ένας ξάδελφος πρώτος του συναδέλφου, απολυμένος από ιδιωτική εταιρία, για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας… χωρίς ασφάλεια… μαύρη εργασία …. δεν μου έχει ξαναπεί ποτέ γιατί κοιτάω τους απόρους..."

Βασίλειος Π. Κωστάρας
Ιατρός επιμελητής ΕΣΥ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.