Ιδέες για εξοικονόμηση χώρου σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Αν το σπίτι είναι μικρό και οι απαιτήσεις σας περισσότερες από την προσφορά, τότε δείτε παρακάτω πώς μπορούν όλα να γίνουν σωστά.

Το να υπάρχει μια επιφάνεια για να ακουμπήσει κανείς τα απαραίτητα σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική ανάγκη. Πολλές φορές όμως, οι χώροι είναι μικροί και οι δυνατότητες ελάχιστες. Για όλα όμως υπάρχει λύση, αρκεί να θέλει κανείς να τη βρει! Δείτε παρακάτω μερικές προτάσεις για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, που πραγματικά μπορούν εύκολα να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Είσοδος

Κεντρική είσοδος: Η κεντρική είσοδος του σπιτιού είναι η βιτρίνα για το τι θα ακολουθήσει πιο μέσα κι γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την παραμελείτε. Σε μια είσοδο όπου τα περιθώρια είναι πολύ στενά, ένα ράφι πάνω σε βάσεις στήριξης θα σας δώσει αυτό που χρειάζεστε τόσο για το κομμάτι της λειτουργικότητας όσο και το άλλο της διακόσμησης.

Κουζίνα: Αν η κουζίνα σας είναι μικρή, τόσο ώστε ακόμη κι ένα τραπέζι δεν είναι εφικτό να χωρέσει, μη τη βγάζετε στον καναπέ για το δείπνο σας. Ένα πτυσσόμενο τραπέζι στον ελεύθερο τοίχο της κουζίνας θα σας δώσει τη δυνατότητα να το ανοίγετε τις ώρες που πρέπει και να το κλείνετε όταν δεν σας είναι απαραίτητο. Προμηθευτείτε εξίσου πτυσσόμενες καρέκλες για την ώρα του δείπνου.

Κουζίνα

Tip: Αν η κουζίνα σας είναι μοντέρνα, τότε τοποθετήστε το πτυσσόμενο τραπέζι πιο ψηλά από το συνηθισμένο ύψος και χρησιμοποιήστε ψηλά σκαμπό αντί για καρέκλες. Έτσι, ακόμη κι όταν θα είναι κλειστό, θα προσδίδει περισσότερο στυλ στην κουζίνα σας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com