Αρχική InfoSchool Δημοτικό Ιδιωτικό σχολείο λειτουργούσε παράνομα

Ιδιωτικό σχολείο λειτουργούσε παράνομα

School

Ένα μικρό ιδιωτικό σχολείο στα νότια προάστια της Αττικής λειτουργούσε παράνομα χωρίς διευθυντή και διευθύνοντα σύμβουλο.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να κινδυνεύουν οι μαθητές του να μείνουν φέτος χωρίς τίτλους σπουδών και χωρίς απολυτήριο.

Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να μετεγγραφούν σε άλλα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία της ίδιας περιοχής προκειμένου να ολοκληρώσουν τη χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχολείο αυτό είχε ανοίξει από τον γιο εκπαιδευτικού δημόσιου σχολείου, ο οποίος μάλιστα δεν εμφανιζόταν στο δημόσιο σχολείο για να διδάξει.

Το ιδιωτικό σχολείο που εκπροσωπούσε ο γιος του, είχε ακόμη έναν συνέταιρο, ο οποίος όμως αποχώρησε από την εταιρεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπογραφούν νόμιμα όλες οι διοικητικές πράξεις, αλλά και οι τίτλοι σπουδών των μαθητών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες τους σχετικούς τίτλους αλλά και όλες τις διοικητικές πράξεις του σχολείου υπέγραφε ο πατέρας στη θέση του γιου του, και εμφανιζόταν ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του σχολείου.

Την παρανομία κατήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) και ήδη διετάχθη ΕΔΕ για την απουσία του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού από το δημόσιο σχολείο στο οποίο εργαζόταν και παράλληλη έρευνα στο ιδιωτικό σχολείο. Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.