Αρχική Νέα Ιερώνυμος: "Να μην κατέβουν οι εικόνες από τις αίθουσες των σχολείων"

Ιερώνυμος: "Να μην κατέβουν οι εικόνες από τις αίθουσες των σχολείων"

ieronumos1Αντίθετος με την "προοδευτική" -όπως την χαρακτήρισε- αντίληψη της αποκαθήλωσης των ιερών εικόνων από τις σχολικές αίθουσες εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε κήρυγμά του αναφέρθηκε στην απομάκρυνση από τις σχολικές αίθουσες των φωτογραφιών με τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης και υπογράμμισε ότι «υπάρχει σκέψη να κατέβει η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν, βλέπουν τον εσταυρωμένο. Που βρισκόμαστε; Και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όχι».

Και συνέχισε λέγοντας: "Όποια λύση και να βρεθεί θα είναι ασπιρίνη, που θα περάσει λίγο ο πόνος και μετά από δέκα ημέρες θα ξανάρθει πάλι. Αν δεν αλλάξουμε κι αν δεν ενωθούμε γύρω από αυτή την θλίψη δεν θα θεραπευθούμε». Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε, επίσης, ότι έχουν χαθεί οι αξίες και οι αρχές μας: "Οι αξίες δεν είναι στο σούπερ μάρκετ για να πάμε να πάρουμε τρία κιλά. Θέλει αίμα, θέλει θυσία και αγώνα".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.