Αρχική InfoSchool Δημοτικό «Ικαρομένιππος»: Μια πρωτοποριακή παράσταση από 35 μαθητές του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στον Πολυχώρο Άννας και Μαρίας Καλουτά (27/2)

«Ικαρομένιππος»: Μια πρωτοποριακή παράσταση από 35 μαθητές του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας στον Πολυχώρο Άννας και Μαρίας Καλουτά (27/2)

thumbnailΗ παράσταση Μαύρου Θεάτρου «Ικαρομένιππος» έρχεται την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στον Πολυχώρο Δήμου Αθηναίων Άννα & Μαρία Καλουτά από τους μαθητές του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας .Πρόκειται για μια απρόβλεπτη και ανατρεπτική, σύγχρονη διασκευή του ομώνυμου διαλογικού έργου του αρχαίου σατιρικού Λουκιανού. Μια πολυπρόσωπη και εντυπωσιακή συμμαχία άξιων δημιουργών σε κωμικό ύφος αλλά και τραγικό βάθος, που θα γοητεύσει τους μικρούς και μεγάλους θεατές . Παρουσιάζεται σε πρωτοποριακή σκηνοθεσία του Ωρφέα.

Η υπόθεση της παράστασης:

Ο Μένιππος, κουρασμένος και απογοητευμένος από τον εγωκεντρισμό των ανθρώπων και ιδιαίτερα από τους σοφούς της εποχής του, διακατέχεται από μια έντονη ανάγκη: πώς και ποιος θα του αποκαλύψει την «αληθινή αλήθεια» αυτού του κόσμου. Για να το πετύχει αυτό πραγματοποιεί ένα τολμηρό ταξίδι στα άστρα, μέχρι το θρόνο του θεού. Το ταξίδι του συνεχίζεται στο χρόνο, για να φτάσει στην Ελλάδα του σήμερα. Θα βρει την αλήθεια που ψάχνει; Ποια μυστικά τού αποκαλύπτονται σε αυτήν την πτήση; Ο φίλος του, ο Εταίρος, περιμένει με αγωνία την επιστροφή του.

Συντελεστές του έργου
Διανομή: 35 υπέροχοι νέοι ήρωες, μαθητές του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας,
Κείμενο – Στίχοι: Γιάννης Στεφανίδης,
Μουσική – Τραγούδια: Μιχάλης Κεφάλας,
Σκηνικά – Κοστούμια & φωτογραφίες: Τζίνα Βαρελά, Διεύθυνση Φωτισμού: Βασίλης Παπακυριαζής, Τραγούδι (φωνητικά): Κατερίνα Βέρδη & Ίων Κεφάλας,
Ηχοληψία: Μιχάλης Πλεξουσάκης,
Σκηνοθεσία - Κινησιολογία: Ωρφέας.

Είσοδος ελεύθερη

Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων

ΑΝΝΑ & ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ,

Τιμοκρέοντος 6Α, Ν. Κόσμος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.