Αρχική Προτάσεις Αγοράς ΙΚΕΑ: ανάκληση νεανικών κρεβατιών επειδή υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού

ΙΚΕΑ: ανάκληση νεανικών κρεβατιών επειδή υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού

8b385c8b8a5aecbdc893827846ca995a
Στην ανάκληση νεανικών κρεβατιών Kritter και Sniglar, που κυκλοφορούν στη χώρα μας από την ΙΚΕΑ, ανακοίνωσε η  Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Πρόκειται για 1.641 τεμάχια, τα οποία η εταιρεία ανακαλεί προκειμένου να επισκευάσει, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να σπάσει η μεταλλική ράβδος που ενώνει τη προστατευτική ράγα στο σκελετό του κρεβατιού, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς, αφού θα μπορούσε να εκθέσει σε κοφτερά μεταλλικά άκρα όποιον ξαπλώσει στο κρεβάτι.

Οι κωδικοί των προϊόντων είναι κρεβάτια Kritter (πεύκο, κωδικός: 60090470) και Sniglar (οξιά, κωδικός: 50087166).

Παγκοσμίως, η IKEA έχει λάβει επτά αναφορές σπασίματος της μεταλλικής ράβδου χωρίς όμως να αναφερθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Στο πλαίσιο της ανάκλησης προς επισκευή, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η IKEA καλούν τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν αγοράσει αυτά τα κρεβάτια να ελέγξουν άμεσα την ημερομηνία παραγωγής στη συναπτόμενη ετικέτα, που βρίσκεται στο προσκέφαλο ή στο κάτω μέρος του κρεβατιού.

Πελάτες με προϊόν που επηρεάζεται καλούνται να επισκεφθούν το κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ ή να επικοινωνήσουν με το τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 801 11 22 722 (από κινητό στο 210 35 43 403) άμεσα, ώστε να λάβουν δωρεάν ένα σετ επισκευής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.