- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Ήξερα ότι θα τη σκοτώσουν»: Στο εδώλιο η 15χρονη που σκότωσε τη μητέρα της με δύο φίλους της

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αθηνών κάθισε χθες η 15χρονη που κατηγορείται ότι με τη βοήθεια δύο φίλων της τον περασμένο Νοέμβριο σκότωσε τη μητέρα της. Οι τρεις ανήλικοι, η 15χρονη και οι δύο 17χρονοι, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόσθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. [1]Η 15χρονη κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και οι δύο 17χρονοι φίλοι της αντιμετωπίζουν την κατηγορία του συναυτουργού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες κεκλεισμένων των θυρών με την κατάθεση μαρτύρων. Το έγκλημα, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, διαπράχθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στο σπίτι της 50χρονης, η οποία πριν από έναν χρόνο είχε χάσει το σύζυγό της. Από την πώληση του αυτοκινήτου του είχε αποταμιεύσει το ποσό των 10.000 ευρώ. Για το χρηματικό ποσό φαίνεται να γνώριζε και η 15χρονη κόρη της, η οποία είχε ενημερώσει τον 17χρονο σύντροφό της.

Τα ανήλικα παιδιά φαίνεται να ήθελαν να αποσπάσουν τα χρήματα και να διαφύγουν στο εξωτερικό, πιθανότατα στη Ρουμανία, χώρα καταγωγής του 17χρονου αγοριού, αφού οι σχέσεις μητέρας και κόρης ήταν προβληματικές.

Η απολογία της κόρης

«Εγώ, επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα» είπε χαρακτηριστικά στον εισαγγελικό λειτουργό η 15χρονη, για τη στιγμή που ο σύντροφός της και ο 17χρονος φίλος του σκότωσαν τη μητέρα της, ενώ εκείνη άκουγε τις προσπάθειες και τις κραυγές της για να σωθεί.

«Σκεφτήκαμε να κάψουμε το πτώμα της ή να κάψουμε το σπίτι»

«Ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια» ισχυρίστηκε ο 17χρονος Ρουμάνος, ενώ από την άλλη ο 17χρονος Έλληνας αρνείται ότι είχε συμμετοχή στη δολοφονία της 50χρονης. Όπως είπε, απλώς συμμετείχε στην προσπάθεια απόκρυψης του πτώματος. «Σκεφτήκαμε να κάψουμε το πτώμα της ή να κάψουμε το σπίτι» φέρεται να είπε στον εισαγγελικό λειτουργό.

Όπως είχε πει ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, το θύμα είχε πάνω από 50 μαχαιριές, κυρίως στην τραχηλική χώρα. Δύο μέρες μετά τη δολοφονία, η 15χρονη με τον Ρουμάνο φίλο της συνελήφθησαν στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, απ’ όπου και σκόπευαν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Λίγο μετά τη σύλληψή της είχε περιγράψει στους αστυνομικούς τι ακριβώς είχε συμβεί.

«Λίγες μέρες πριν γίνει το κακό, δύο ή τρεις νομίζω, είχαμε μαλώσει πάλι πολύ έντονα με τη μαμά μου. Πάλι για χρήματα. Εκείνο το βράδυ που ήταν και ο Δ… στο σπίτι, η μάνα μου με είχε χτυπήσει, με έβρισε και με πέταξε στον καναπέ. Όταν τελείωσε όλο αυτό, αποφασίσαμε με τον Δ… ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να τη σκοτώσουμε [2]» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αστυνομικούς και στον εισαγγελέα.

Κατάλαβα ότι η μαμά μου πέθανε. Εγώ δεν είδα τι έγινε μέσα στο δωμάτιο, ούτε ήθελα να πάω εκεί που ήταν το πτώμα

Για τη δολοφονία της μητέρας της η 15χρονη υποστήριξε: «Όταν ο Δ… και ο Γ… μπήκαν στο σπίτι, πήγαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μαμάς μου. Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερο άκουσα τη μαμά μου να ουρλιάζει και για περίπου δύο λεπτά ακουγόταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακουγόταν φασαρία και ο Δ… με τον Γ… ήρθαν στο δωμάτιό μου. Μου είπαν ότι τελείωσαν όλα. Κατάλαβα ότι η μαμά μου πέθανε. Εγώ δεν είδα τι έγινε μέσα στο δωμάτιο, ούτε ήθελα να πάω εκεί που ήταν το πτώμα».

Η μαρτυρία του 17χρονου

Σοκ προκαλούν και τα όσα περιέγραψε ο 17χρονος Ρουμάνος. Όπως είπε, η άτυχη γυναίκα ξύπνησε όταν μπήκαν στο δωμάτιό της, ο συνομήλικος συνεργός του τρόμαξε, αλλά τον ώθησε να τη σκοτώσουν. «Ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια. Τότε ο Γ… φοβήθηκε και πήγε να φύγει, όμως εγώ τον σταμάτησα και τον έσπρωξα πάλι πίσω. Μαζί του πήγα και εγώ για να τον βοηθήσω. Ανέβηκα πάνω στο κρεβάτι και πίεζα τη Σ.. να μην κουνιέται με ένα μαξιλάρι» φέρεται να είπε ο νεαρός. Για την αιτία που τους οδήγησε στην απόφαση της δολοφονίας είπε: «Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Για να καταλάβετε, η Δ… φοβόταν να μείνει μόνη της με τη μητέρα της. Καταλάβαμε με τη Δ… πως η μητέρα της έπρεπε να φύγει από τη μέση. Αυτό που σκεφτόμασταν ήταν να τη σκοτώσουμε και μετά να εξαφανίσουμε το πτώμα της και να πούμε στον κόσμο ότι έφυγε».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ