Αρχική InfoMommy Νέα Ηλεκτροσόκ στα εξοχικά - Αυξήσεις έως 11% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

Ηλεκτροσόκ στα εξοχικά - Αυξήσεις έως 11% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από 1η Ιουλίου

roloi11Αντιμέτωπα με αυξήσεις 11% στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ θα βρεθούν από την 1η Ιουλίου περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια καταναλωτές με εξοχικές και δευτερεύουσες κατοικίες, οι οποίοι σήμερα ανήκουν στη χαμηλότερη κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο.

Παρουσίαση των επερχόμενων αλλαγών στα τιμολόγια έγινε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και τα οριστικά ποσοστά θα αποφασιστούν από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν σχετικής έγκρισης που αναμένει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η έγκριση της Κομισιόν, στην οποία το υπουργείο απέστειλε προ ημερών τις προτάσεις της ΔΕΗ, είναι απαραίτητη, προκειμένου να ισχύσουν τα νέα τιμολόγια, καθώς οι αλλαγές στην κλίμακα έως 800 κιλοβατώρες αποτελούν υποχρέωση του μνημονίου.

Σήμερα, στη χαμηλή κατηγορία τιμολογίων 0-800 κιλοβατώρες (KWh) ανήκουν περίπου 2,3 εκατ. οικιακοί καταναλωτές. Από αυτούς, τουλάχιστον 1,2 εκατ. καταναλωτές είναι κάτοχοι εξοχικών, δεύτερων και τρίτων κατοικιών. Από την 1η Ιουλίου και μετά, αυτή η χαμηλή κατηγορία καταργείται και ενοποιείται με την αμέσως επόμενη, από 801 έως 2.000 KWh. Δημιουργείται έτσι μία νέα κατηγορία από 0 έως 2.000 KWh.

Πηγή: Τα Νέα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.