Αρχική Σχολή Γονέων Ημέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Ημέρα Κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Η προστασία κάθε παιδιού από τη βία, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του έργου της UNICEF.
Πέρασαν πολλά χρόνια και χρειάστηκαν εντατικές έρευνες για να αποσαφηνιστούν οι αιτίες που προκαλούν τα παραπάνω φαινόμενα και να μπορέσει να γίνει αξιολόγηση των συνεπειών τους. Σήμερα, χάρη στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει με την πάροδο όλων αυτών των ετών, τα παραπάνω έχουν προσδιοριστεί με ακρίβεια, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ανάπτυξη νέων παρεμβάσεων για την πρόληψη αυτών των φαινομένων.

Στο παρελθόν , οι δράσεις επικεντρώθηκαν στην πρόληψη της επανάληψης της βίας, της κακοποίησης και της παραμέλησης, όταν όμως είχε ήδη πραγματοποιηθεί. Πλέον, δίνεται μεγαλύτερο βάρος στην πρόληψη των φαινομένων βίας, κακοποίησης και παραμέλησης, με την ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων και τη δημιουργία οικογενειακών και κοινωνικών δικτύων για την ενδυνάμωση της ικανότητας των γονέων και των οικογενειών στον τομέα της φροντίδας των παιδιών τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.