Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Ημέρες Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη (24,25,26/5)

Ημέρες Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη (24,25,26/5)

μπενακη_n

Ξεκινούν στις 24 Μαΐου οι Ημέρες Γαστρονομίας, μία πρότυπη διοργάνωση για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας

Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας από αύριο Παρασκευή και ολόκληρο το σαββατοκύριακο (24-26 Μαΐου) χτυπά στο Μουσείο Μπενάκη - Πειραιώς 138. Η μαγιάτικη συγκομιδή εμπνευσμένων και συναρπαστικών ιστοριών γεύσης από όλη την Ελλάδα ξεκινά και μας υποδέχεται με ένα ευρύ δια-θεματικό πρόγραμμα από 30 θεματικές εκδηλώσεις, δράσεις και αφιερώματα για τον πολιτισμό, την καινοτομία, την εκπαίδευση, το γαστρονομικό τουρισμό και φυσικά τη μοναδική εμπειρία της γευσιγνωσίας, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 ανθρώπων από τους χώρους της γαστρονομίας, του πολιτισμού, της αρχιτεκτονικής και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Οι «Ημέρες Γαστρονομίας - Ονομασία Προέλευσης Ελληνική» αποτελούν μια πρωτοβουλία της Reason to και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Ενδεικτικές θεματικές:

Αντιπροσωπευτική έκθεση προϊόντων από Έλληνες παραγωγούς
Live cooking sessions από δημοφιλείς chefs
Προγράμματα γευσιγνωσίας από διαφορετικούς γαστρονομικούς προορισμούς.
Βραδιές ελληνικών cocktails και μπύρας.
Παρουσιάσεις, προβολές, στρογγυλά τραπέζια.
Master classes και workshops.
Ζωντανές συνδέσεις με chefs και restaurateurs από διακεκριμένα εστιατόρια του εξωτερικού (Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Παρίσι).
Μια μοναδική στο είδος της έκθεση που αναδεικνύει με τον ιδανικότερο τρόπο τη σχέση αρχιτεκτονικής και γαστρονομίας.
Ειδικές δράσεις για φορείς, αντιπροσωπείες και μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού με τη συμμετοχή της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαρίας Δαμανάκη και της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.