Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Ημερίδα: Η μυθολογία ως αφορμή και εφόρμηση για θεατρικό παιχνίδι στην τάξη

Ημερίδα: Η μυθολογία ως αφορμή και εφόρμηση για θεατρικό παιχνίδι στην τάξη

Με αφορμή το μύθο του Ίκαρου θα ανιχνεύσουμε την έννοια της προσωπικής έκφρασης, “τα εργαλεία” αυτής της έκφρασης καθώς και την απόκτηση μιας θεατρικής γλώσσας. Με τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και του εκπαιδευτικού δράματος θα αναζητήσουμε βιωματικά, τη δραματική εξέλιξη του μύθου. Έτσι, βιώνουμε το θεατρικό παιχνίδι σαν μία πρακτική του θεάτρου, της οποίας στόχος είναι να ευνοεί τη δημιουργία επαφής ανάμεσα στους συμμετέχοντες, με όλες τις εκφραστικές και δημιουργικές ικανότητες του θεάτρου αλλά και με όλες τις συνιστώσες του ως σκηνική τέχνη. Οι αυτοσχεδιασμοί, η παντομίμα, τα παιχνίδια γνωριμίας, ρόλων, εξοικείωσης, κίνησης και επινοητικότητας θα είναι οι “συνοδοιπόροι” μας σ' αυτό το τετράωρο ταξίδι θεατρικής έκφρασης.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, Τηλέφωνα Επικοινωνίας 210-6859383

ΑΘΗΝΑ Σπάρτης 22, Χαλάνδρι , ημερομηνία 02/04/2016

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.