Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Ημερίδα: Παιδί και απώλεια

Ημερίδα: Παιδί και απώλεια

what_parents_need_to_know_when_talking_to_children_about_death

Κατά την ημερίδα θα παρουσιαστούν τα συναισθηματικά φαινόμενα του παιδιού που βιώνει την απώλεια, τα πιθανά κλινικά συμπτώματα οι επιπτώσεις καθώς και τρόποι αντιμετώπισης τόσο απο την μεριά των γονέων όσο και του ειδικού νηπιαγωγού, παιδαγωγού, ψυχολόγου.

Αρκετός χρόνος θα αφιερωθεί στο διαζύγιο των γονέων, ως πολυεπίπεδη απώλεια για τη ζωή του παιδιού, με ιδιαίτερο σύνδρομο συμπτωμάτων και εκτενή βιβλιογραφία.

Επιπλέον της απώλειας ατόμων από τη ζωή του παιδιού, είτε ως πένθος είτε ως αποχωρισμός, θα μελετηθούν τα συναισθήματα από το επόμενο αδερφάκι, το πέρασμα στο γυμνάσιο, η έναρξη της ήβης και άλλες αναμενόμενες καταστάσεις απώλειας για το παιδί με τη συνακόλουθη αντίδραση που αυτές επιφέρουν και με προτάσεις τρόπων αντιμετώπισης.

Εισηγητής: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΠΑΣΑΚΙΔΟΥ (MSc BSc Σύμβουλος - Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Γονέων)

Θα δοθεί πλούσιο υλικό από τη σύγχρονη βιβλιογραφία και αρθρογραφία.

Διοργανωτής Σεμιναρίου: Το Πολύτεχνο, 210-6859383

Έναρξη: 02/05/2015

Λήξη: 02/05/2015

Πόλη: ΑΘΗΝΑ, Σπάρτης 22, Χαλάνδρι


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.