Αρχική InfoTeens Νέα ΗΠΑ: 13χρονος Ρομπέν των Δασών έκλεψε 25.000 δολάρια από τον παππού του και τα μοίρασε στο σχολείο

ΗΠΑ: 13χρονος Ρομπέν των Δασών έκλεψε 25.000 δολάρια από τον παππού του και τα μοίρασε στο σχολείο

teen-with-20-dollar-billsΈνα 13χρονο αγόρι από το Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αντιμετωπίζει προβλήματα που πιθανότατα δεν είχε φανταστεί, ύστερα από μια μάλλον γενναιόδωρη πράξη. Ο μαθητής φέρεται να έκλεψε 25.000 δολάρια από τον 83χρονο παππού του και στη συνέχεια να τα μοίρασε στους υπόλοιπους μαθητές στο σχολείο του, με τα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων να καταλήγουν τελικά σε πολλά διαφορετικά χέρια, όχι μόνο μαθητών αλλά και γονέων και κηδεμόνων.

«Εμφανίστηκε στο σχολείο το πρωί», λέει ο αστυνομικός διευθυντής, Patrick Berarducci, που υπεύθυνος για την υπόθεση, «και άρχισε να μοιράζει: αυτά είναι για σένα, αυτά για σένα». Έπειτα, πήγε στο σπίτι ενός φίλου του, έδωσε σε εκείνον και στους παππούδες του με τους οποίους μένει χρήματα και όλοι μαζί πήγαν για ψώνια.

Έναν μήνα αργότερα, όταν τελικά αποκαλύφθηκε η πράξη του και ο μικρός Ρομπέν των Δασών συνελήφθη, η αστυνομία δεν ήταν δυνατόν να ανακτήσει παρά ένα μικρό μέρος των χρημάτων που είχαν κλαπεί - συγκεκριμένα περίπου 7.000 δολάρια.

Τα περισσότερα από τα χρήματα είχαν δαπανηθεί, με τις αστυνομικές αρχές να κατάσχουν επίσης μερικά από τα αντικείμενα, που είχαν αγοραστεί με αυτά τα χρήματα, ενώ περίπου 4.000 δολάρια είχαν διατεθεί για την αγορά δωροεπιταγών.

Πέραν του 13χρονου μαθητή, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για κλοπή και θα δικαστεί ως ανήλικος, κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 14χρονος φίλος του, για αποδοχή κλεμμένης περιουσίας.

Μάλιστα, εκτός του 14χρονου, κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και άλλοι μαθητές, καθώς η αστυνομία επικεντρώνει την έρευνα της στο να ανακαλύψει κάθε εμπλεκόμενο, με έναν αστυνομικό αξιωματούχο να προτρέπει τους νεαρούς μαθητές να πράξουν όπως πρέπει, ειδάλλως να γνωρίζουν πως «νομικά, η αποδοχή κλεμμένης περιουσίας είναι ίδια με την πράξη από μόνη της»

Σε συνεργασία με τη Huffingtonpost.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.