Αρχική Infokids Υγεία ΗΠΑ: 80% των κοριτσιών ηλικίας 10 ετών βρίσκονται σε δίαιτα

ΗΠΑ: 80% των κοριτσιών ηλικίας 10 ετών βρίσκονται σε δίαιτα

dieting-kidsΑνησυχητικά είναι τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες της νεολαίας στην Αμερική. Πιο συγκεκριμένα, ένα στα τέσσερα παιδιά διαπιστώθηκε ότι είχαν ακολουθήσει κάποια δίαιτα πριν κλείσουν τα 7 έτη της ζωής τους, ενώ το εντυπωσιακό 80% των κοριτσιών ηλικίας 10 ετών βρίσκονταν τη δεδομένη στιγμή σε δίαιτα. Επίσης, ανησυχητικό ήταν το εύρημα ότι το 1/3 των αγοριών και η πλειοψηφία των κοριτσιών ηλικίας 6-8 ετών εύχονταν να είχαν πιο αδύνατο σώμα.

Η Claire Mysko, εκπρόσωπος από την Εθνική Ένωση Διατροφικών Διαταραχών, εξήγησε γιατί αυτά τα δεδομένα δεν της προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη: "Ακούμε από τόσους πολλούς γονείς και νέους που παλεύουν με τα ζητήματα αυτά, και ζούμε σε μια κοινωνία όπου η έμφαση στην απώλεια βάρους και τα "αδύνατα" πρότυπα είναι παντού, ώστε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν τέτοιες εμμονές".

Οι εκστρατείες κατά της παχυσαρκίας στην Αμερική παίζουν σημαντικό ρόλο στη συμμετοχή των νεαρών παιδιών σε διάφορες μορφές δίαιτας, σύμφωνα με την Claire Mysko.

"Ακούμε τόσα πολλά για την επιδημία της παχυσαρκίας, αλλά πρέπει να έχουμε επίσης κατά νου ότι υπάρχει και μια άλλη επιδημία γύρω μας: η επιδημία της διαταραγμένης διατροφής και της άσχημης εικόνας του σώματος. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι, στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την καταπολέμηση της μιας επιδημίας, δεν πυροδοτούμε την έξαρση της άλλης".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.