Αρχική InfoMommy Νέα ΗΠΑ: Έχασε τη δουλειά της επειδή έδινε δωρεάν φαγητό σε μαθητές

ΗΠΑ: Έχασε τη δουλειά της επειδή έδινε δωρεάν φαγητό σε μαθητές

abc_lunch_lady_lb_150603_16x9_992Ποιος θα το πίστευε ότι μια υπάλληλος θα έχανε τη δουλειά της επειδή θέλησε να βοηθήσει παιδάκια που έχουν ανάγκη... Η 35χρονη Della Curry, υπεύθυνη στην κουζίνα δημοτικού σχολείου στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο και μητέρα δύο παιδιών, απολύθηκε τον περασμένο μήνα επειδή έδινε δωρεάν φαγητό σε φτωχούς μαθητές.

Μάλιστα, το θέμα πήρε μεγαλύτερη έκταση όταν αποκαλύφθηκε ότι έδινε φαγητό όχι μόνο σε κάποιους από τους μαθητές που δεν είχαν χρήματα για να πληρώσουν, αλλά και σε άλλους που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την παροχή δωρεάν φαγητού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, η 35χρονη μητέρα ανέφερε ότι συχνά έβλεπε παιδιά να κλαίνε επειδή δεν είχαν χρήματα για να αγοράσουν φαγητό, ενώ υποστήριξε ότι συνήθιζε να πληρώνει με δικά της χρήματα προκειμένου να μην μείνουν νηστικά. Σύμφωνα με τη νομοθεσία στο Κολοράντο, για να έχει δικαίωμα ένας μαθητής σε δωρεάν γεύμα στο σχολείο θα πρέπει να ανήκει σε τετραμελή οικογένεια με εισόδημα μέχρι 31.000 δολάρια, ενώ αν το εισόδημα ανέρχεται στα 45.000 δολάρια, τότε ο μαθητής έχει δικαίωμα σε γεύμα με μειωμένη τιμή.

Από την πλευρά του, το σχολείο εξέδωσε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία "δεν υποχρεούται να παρέχει δωρεάν φαγητό σε μαθητές που έχουν ξεχάσει(!) τα χρήματά τους στο σπίτι, ενώ αν ένας μαθητής ξεχάσει να πάρει μαζί του χρήματα, το σχολείο του δίνει ζεστό γεύμα τις πρώτες τρεις φορές και χρεώνει γι' αυτό τους γονείς του. Εάν το γεγονός επαναληφθεί και τέταρτη φορά, τότε του παρέχει ένα σάντουιτς συνοδευόμενο από γάλα και τυρί".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.