Αρχική InfoMommy Υγεία ΗΠΑ: Κάθε 8 λεπτά ένα παιδί λαμβάνει λάθος φαρμακευτική αγωγή

ΗΠΑ: Κάθε 8 λεπτά ένα παιδί λαμβάνει λάθος φαρμακευτική αγωγή

kid-taking-med_shutterstock_65331178Κάθε οκτώ λεπτά ένα παιδί κάτω των 6 ετών λαμβάνει λάθος φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Pediatrics. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη βάση δεδομένων του Εθνικού Κέντρου Δηλητηριάσεων, η μελέτη διαπίστωσε μια σημαντική αύξηση στον αριθμό και τη συχνότητα χορήγησης φαρμάκων κατά του βήχα και του κοινού κρυολογήματος μεταξύ 2002-2012.

Αν και στην πλειοψηφία τους τα περιστατικά δεν θεωρούνται απειλητικά για τη ζωή των παιδιών, η λανθασμένη φαρμακευτική αγωγή προκαλεί σημαντική ανησυχία για τη δημόσια υγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, επηρεάζοντας περισσότερα από 200.000 παιδιά κάθε χρόνο - περίπου το 30% των οποίων είναι 6 ετών ή νεότερα.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου που καλύπτεται από τη μελέτη, αυξήθηκε επίσης η συχνότητα των επεισοδίων που σχετίζονται με φάρμακα για την καρδιά, παυσίπονα, αντιεπιληπτικά, αντιισταμινικά και μυοχαλαρωτικά. Ωστόσο, αρχής γενομένης από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, μειώθηκαν σημαντικά τα επεισόδια που αφορούν φάρμακα κατά του βήχα και του άσθματος.

Τα περισσότερα από τα περιστατικά λανθασμένης φαρμακευτικής αγωγής αφορούν κυρίως τα υγρά σκευάσματα και προκύπτουν όταν το παιδί λαμβάνει διπλή δόση. Επιπλέον, τα ποσοστά ήταν υψηλότερα μεταξύ των παιδιών κάτω του ενός έτους, λόγω της σύγχυσης των νέων γονέων σχετικά με την υγεία του παιδιού τους.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να επικεντρώνονται στη διαδικασία της χορήγησης του φαρμάκου. Αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και επικοινωνία με τους συζύγους ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας αναλαμβάνει τη φροντίδα του παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.