Αρχική Παιδικά Εργαστήρια "Ιπτάμενες μαριονέτες" θα κατακλύσουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (12/4)

"Ιπτάμενες μαριονέτες" θα κατακλύσουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (12/4)

P1020609Το πρωί του Σαββάτου 12 Απριλίου στις 11 τα παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών που θα επισκεφθούν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν τις δικές τους "ιπτάμενες μαριονέτες". Μια από τις πιο αρχαίες μορφές κουκλοθέατρου είναι το θέατρο με μαριονέτες. Φιγούρες και χαρακτήρες που εκφράζονται με λίγες, αλλά πολύ εκφραστικές, κινήσεις. Τα παιδιά θα φτιάξουν μια εύκολη, αλλά ευφάνταστη κατασκευή μαριονέτας από ξύλο σε σχήμα πουλιού!

Μικρά και μεγαλύτερα κομματάκια ξύλου ενώνονται για να φτιάξουν το αγαπημένο πετούμενο κάθε παιδιού. Αφού σχηματιστούν όλα τα μέρη τα παιδιά βάζουν αρθρώσεις, κρεμούν τα νήματα και τα εμψυχώνουν.

Στόχος του εργαστηριού είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών, η καλλιέργεια των ικανοτήτων τους και η ευχέρεια για δημιουργία. Τα παιδιά εξερευνούν σε βάθος υλικά και τεχνικές, πειραματίζονται, κατασκευάζουν, και αναγνωρίζουν τη σημασία της τέχνης στην καθημερινότητά τους.
Συμμετοχή: €12 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €10 το καθένα). Παρέχονται τα υλικά.
Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

210 7228321-3


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.