Ηράκλειο: Αναστάτωση σε σχολείο με 9χρονη μαθήτρια που εμφανίζει “ύποπτες” γρατζουνιές που θυμίζουν Μπλε Φάλαινα

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά γονέων που βλέποντας το παιδί τους να έχει “ύποπτες” γρατζουνιές και σημάδια φοβούμενοι μήπως πρόκειται για περίπτωση συμμετοχής στο άκρως επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας “Μπλε Φάλαινα σπεύδουν να ενημερώσουν τις Αρχές.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται μια 9χρονη μαθήτρια από το Ηράκλειο που φέρεται να έχει τέτοιου είδους σημάδια αναφέρει το Cretalive.gr. Το εν λόγω περιστατικό δημοσιοποιήθηκε από έναν πατέρα που η κόρη του είναι συμμαθήτρια της 9χρονης του αποκάλυψε ότι το κορίτσι πήγε στο σχολείο με μια γρατζουνιά που σχεδίασε παίζοντας όπως του ανέφερε η κόρη του … μπλε φάλαινα ενώ όπως διαπίστωσε όλα τα παιδιά στο σχολείο γνώριζαν για το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι.

Ο πατέρας θορυβημένος κοινοποίησε το περιστατικό στο facebook προκειμένου να ενημερώσει και άλλους γονείς ενώ ανέφερε ότι θα ενημερώσει και το σχολείο προκειμένου να ληφθούν μέτρα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εξάπλωση αυτού του επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού.

Δείτε την ανάρτηση του στο Facebook

Γιατί αυτό το παιχνίδι είναι άκρως επικίνδυνο

Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών – πρόκληση της Μπλε Φάλαινας φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ( social media ), όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών (λ.χ. αυτοτραυματισμός, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια).Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις πρόκλησης είναι η «κόντρα του πνιγμού» και η κόντρα της «μπλε φάλαινας». Στην κόντρα της «μπλε φάλαινας» το παιδί καλείται με ένα μεγάλο μαχαίρι να χαράξει μία φάλαινα πάνω στο χέρι του. Στην κόντρα του πνιγμού το παιδί καλείται να δέσει μια θηλιά στο λαιμό του και να καταγράψει σε βίντεο την πράξη, ενώ είναι στο όριο του πνιγμού.