Ηράκλειο: Άνεργος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, έσωσε το σπίτι του από τις τράπεζες

xreh256Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με πρόσφατη προσωρινή διαταγή του, δικαίωσε υπερχρεωμένο δανειολήπτη και πατέρα δύο παιδιών σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, κάνοντας δεκτό το αίτημά της οικογένειάς του για υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη».

Το ζευγάρι των δανειοληπτών είχε προχωρήσει στη σύναψη στεγαστικού δανείου σε μία τράπεζα στο Ηράκλειο, ωστόσο η ανεργία του πατέρα και στη συνέχεια το σοβαρό πρόβλημα υγείας με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος, «καθήλωσε» την οικογένεια που δεν μπορούσε να πληρώσει τα χρέη της, με αποτέλεσμα αυτά να σωρευτούν και να φτάνουν σήμερα τα ληξιπρόθεσμα χρέη το ύψος των 214.441 ευρώ.

Το δάνειο έχει εκδοθεί στο όνομα της 39χρονης συζύγου, που εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και με το μισθό της οποίας ζει η τετραμελής οικογένεια, με δύο ανήλικα παιδιά. Ο σύζυγος, πρώην ιδιωτικός υπάλληλος, που βρέθηκε στην ανεργία λόγω της οικονομικής κρίσης, ήταν εγγυητής στο στεγαστικό δάνειο και μάλιστα είχαν υποθηκεύσει κύρια κατοικία που ανήκει στον πατέρα της οικογένειας.

Το ζευγάρι εφόσον διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την τράπεζα, απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και με τις συμβουλές των συνεργατών της κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στο «νομό Κατσέλη».

Το Ειρηνοδικείο έκρινε ότι το ζευγάρι των δανειοληπτών πληροί τις προϋποθέσεις και με την προσωρινή διαταγή του, ορίζει την παύση κάθε καταδιωκτικού μέτρου από την τράπεζα σε βάρος της περιουσίας του ζευγαριού, οι οποίοι θα πρέπει από τώρα και για τρία χρόνια, μέχρις ότου να εκδοθεί οριστική απόφαση του δικαστηρίου, να καταβάλλουν σε μηνιαία βάση το ποσό των 100 ευρώ για το στεγαστικό τους δάνειο.