Ήρεμος εγώ; Ξεχάστε το!

“Ήρεμος εγώ; Ξεχάστε το!” δηλώνει ο Γρηγόρης, το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας. Γρηγόρης “όνομα και πράμα” αφού η γρηγοράδα και ο παρορμητισμός του είναι τα χαρακτηριστικά του.
Τι γίνεται όμως όταν αρχίσει να καταλαβαίνει ότι αυτή η βιασύνη του στα λόγια και στις πράξεις τον βάζει σε μπελάδες; Πώς νιώθει ο Γρηγόρης ενώ προσπαθεί να καταλάβει γιατί του συμβαίνει αυτό που οι μεγάλοι ονομάζουν ΔΕΠ-Υ;

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με Υπερκινητικότητα και Παρορμητικότητα αποτελεί μια από τις καταστάσεις εκείνες που δείχνουν καθαρά την πολυπλοκότητα στη διαμόρφωση της προσωπικότητας: βιολογικοί, ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες συνεπηρεάζουν –με διαφορετικό και απρόβλεπτο κάθε φορά τρόπο– τη συμπεριφορά, και παίζουν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που ένα παιδί αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους.

Το βιβλίο αυτό αποπειράται να εξηγήσει στα ίδια τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ τι είναι αυτό που τους συμβαίνει και τα δυσκολεύει τόσο πολύ, δίνοντας έμφαση όχι στη νοσολογία αλλά στη διαφορετικότητα. Ο ήρωας του βιβλίου, ο Γρηγόρης, είναι βιαστικός, παρορμητικός και ενίοτε ανεξέλεγκτος, με αποτέλεσμα να μπαίνει συχνά σε μπελάδες. Με τη συζήτηση ωστόσο αρχίζει να καταλαβαίνει τα συναισθήματά του και βρίσκει τη διάθεση να προσπαθήσει να τα ελέγξει. Το βιβλίο απευθύνεται στους γονείς παιδιών που έχουν διαγνωσθεί με ΔΕΠ-Υ, οι οποίοι θα βοηθηθούν να επικοινωνήσουν την εν λόγω διαταραχή με το παιδί τους, και δείχνει ότι η συζήτηση και η υπομονή μπορούν να αμβλύνουν την ένταση και την αβεβαιότητα στην επικοινωνία με το παιδί, αλλά και να βελτιώσουν δραματικά την καθημερινότητα του παιδιού μέσα και έξω από το σπίτι.

Συγγραφεις: Συλλογικό έργο
ISBN: 9789604522330
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Σελίδες: 44