Αρχική InfoMommy Υγεία ΙΣΑ: "ο Ιατρικός κόσμος δεν θα ανεχτεί τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους ασφαλισμένους"

ΙΣΑ: "ο Ιατρικός κόσμος δεν θα ανεχτεί τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους ασφαλισμένους"

Τις πάγιες θέσεις του ΙΣΑ για τον ΕΟΠΥΥ, διατύπωσαν ο πρόεδρος Γ. Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ., στο πλαίσιο σημερινής συνάντησης, με τον πρόεδρο του Φορέα Σ. Μπερσίμη.
Έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΙΣΑ, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, με όλους τους γιατρούς και επανεξέταση των ληστρικών μέτρων του clawback και του rebate.
Η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, η άμεση καταβολή των ληξιπροθέσμων, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με όλους τους γιατρούς και η κατάργηση των ληστρικών μέτρων του clawback και του rebate ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης, του προεδρείου και των μελών του Δ.Σ του ΙΣΑ, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.

 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, διατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις του ΙΣΑ, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και τονίστηκε ότι ο Ιατρικός κόσμος δεν θα ανεχτεί τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, για τους ασφαλισμένους καθώς και την ασυνέπεια του Φορέα που έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους παρόχους υγείας.

 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης, ήταν θετικός στα αιτήματα που διατυπώθηκαν και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τον ΙΣΑ. Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, συμφώνησε για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, μέσω των ιατρικών συλλόγων υπό την αιγίδα του ΠΙΣ -αφού προηγηθεί μελέτη -,καθώς και για την ανάγκη επανεξέτασης των άδικων μέτρων του clawback και του rebate. Ακόμη συμφωνήθηκε να υπάρξει κώδικας δεοντολογίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του ΙΣΑ, μέσω του οποίου θα ελέγχονται οι παραβάτες γιατροί καθώς και ότι δεν θα κοινοποιούνται οι ποινές των γιατρών, χωρίς να προηγηθεί σχετική ενημέρωση του ΙΣΑ.

 
«Ο ΙΣΑ είχε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια. Η συνεχής υποχρηματοδότησή του έχει οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για τους ασφαλισμένους απειλώντας τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

 
Ειδικότερα στο πλαίσιο της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ επαναδιατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις του ΙΣΑ, για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οποίες είναι απαραίτητη:
1. Η αξιοποίηση των διαγνωστικών θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
2. Η κατάργηση του clawback και του rebate.
3. Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για όλους τους ιατρούς, μέσω των ιατρικών συλλόγων υπό την αιγίδα του ΠΙΣ και άνοιγμα ιδίως των συμβάσεων στους νέους ιατρούς


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter