Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Ισπανία: Το πρώτο θεματικό Στρουμφοχωριό στον κόσμο είναι γεγονός!

Ισπανία: Το πρώτο θεματικό Στρουμφοχωριό στον κόσμο είναι γεγονός!

1_581Ένα μικρό χωριό της Ισπανίας, που απροσδόκητα έγινε τουριστικός προορισμός όταν βάφτηκε εξ ολοκλήρου μπλε για την προώθηση της ταινίας «Τα στρουμφάκια», πρόκειται να γίνει το πρώτο θεματικό Στρουμφοχωριό στον κόσμο, σε μια επένδυση που θα ανέλθει σε 37 εκατομμύρια λίρες.

Το παραδοσιακό χωριό της Ανδαλουσίας, Juzcar, 13 μίλια από την ιστορική πόλη Ρόντα, διέθετε λευκά σπίτια, όμως οι κάτοικοι συναίνεσαν στην πρωτοβουλία της Sony να βάψει το 2011 τα σπίτια σε χρώμα μπλε για την προώθηση της τρισδιάστατης ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες.

DSC_0934Το πρόζεκτ περιλάμβανε τη βαφή όλων των σπιτιών του χωριού σε μπλε χρώμα, προκαλώντας αναπάντεχα και τουριστικό ενδιαφέρον, κάτι που οδήγησε τους κατοίκους να αποφασίσουν με ψήφισμα να διατηρήσουν το ασυνήθιστο χρώμα στις γειτονιές τους.

juzcar-smurf01Το χωριό έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 τουρίστες. Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής, το θεματικό πάρκο αναμένεται να δημιουργήσει 200 θέσεις εργασίας στην περιοχή με την ολοκλήρωσή του.

Juzcar-el-Pueblo-Pitufo-1Το κόστος κατασκευής εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 36,9 εκατομμύρια λίρες, με τις αρχές της περιοχής να ευελπιστούν ότι το στρουμφοχωριό θα τροφοδοτεί την περιοχή με 11 εκατομμύρια λίρες το χρόνο κατ ελάχιστο.

Πηγή: http://www.eirinika.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.