Αρχική Νέα Ισπανία – UNICEF: Σχεδόν το 30% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Ισπανία – UNICEF: Σχεδόν το 30% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

article26590.w_lΣχεδόν το 30% των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ισπανία, χώρα που πλήττεται από την οικονομική κρίση και η οποία απέχει «πολύ» από το μέσο ευρωπαϊκό όρο σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις για την προστασία της παιδικής ηλικίας, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF η οποία δημοσιεύτηκε χθες.

«Εάν δεν επενδύσουμε στην παιδική ηλικία, κινδυνεύουμε να γίνουμε χώρα με όλο και λιγότερα παιδιά και όλο και περισσότερη ανισότητα», προειδοποίησε η Μάρτα Αρίας, υπεύθυνη για την παιδική ηλικία της ισπανικής επιτροπής της Unicef, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έκθεσης στον Τύπο. Συνολικά στην χώρα 2,306 εκατομμύρια παιδιά (το 27,5%) ηλικίας κάτω των 18 ετών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Με την κρίση, ο συνολικός αριθμός των οικογενειών με παιδιά στις οποίες κανένας ενήλικας δεν εργάζεται αυξήθηκε κατά 290% μεταξύ 2007 και 2013, υπογραμμίζει η μελέτη. Την ίδια ώρα η Ισπανία καθυστερεί να αμβλύνει τις ανισότητες που πλήττουν κυρίως τα παιδιά. Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ενσωματώνει σε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για το 2013-2016 την ευρωπαϊκή σύσταση «να επενδύσει στην παιδική ηλικία» που υιοθετήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 και έχει ως στόχο να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, τονίζει η οργάνωση.

Όμως, προσθέτει η UNICEF, το σχέδιο «πάσχει από μια έλλειψη επαρκών οικονομικών μέσων και την εφαρμογή μέτρων που προορίζονται ειδικά για τα παιδιά». Σύμφωνα με την έρευνα τα κονδύλια του προϋπολογισμού που προορίζονται για την παιδική ηλικία έχουν μειωθεί κατά 14,6% μεταξύ 2010- 2013. Η Ισπανία, με ένα 1,4% του ΑΕΠ να επενδύεται στις πολιτικές προστασίας των παιδιών απέχει «πολύ» από το μέσο ευρωπαϊκό όρο του 2,2%, επισημαίνει η UNICEF.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.