Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Ιστορία Μόδας, Fashion Styling & Forecasting (Στυλ & Τάσεις της Μόδας 2015/16)        

Ιστορία Μόδας, Fashion Styling & Forecasting (Στυλ & Τάσεις της Μόδας 2015/16)        

taseis-modas-anoixi-2013

Η μόδα, ανάλογα με τις τάσεις (trends) και τις ανάγκες της κάθε εποχής αλλά και την καταναλωτική συμπεριφορά του πελάτη συνδέεται άμεσα με τη βιομηχανία της μόδας και τις επιλογές που αυτή προβάλει. Η τάση της μόδας δεν είναι μια, αλλά πολλές, πάντα έτοιμη να προσαρμοστεί στους διαφορετικούς ρόλους, ανάγκες και απαιτήσεις της κάθε εποχής.

Η έννοια του mix & match έχει καθιερωθεί στους συνδυασμούς που κάνουμε και στους ρόλους που παίρνουμε μέσα από τη μόδα, αλλά κυρίως στις ημέρες μας από την αναβίωση στυλ περασμένων δεκαετιών. Η πρόβλεψη (forecasting) των τάσεων αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο του εμπορίου, βοηθώντας στην αναγνώριση της κατεύθυνσης που θα πάρει η μόδα. Για παράδειγμα, η εκτίμηση της WGSN για το 2015/16 αναφέρεται σε τάσεις μόδας, εκλεκτικισμού, εκκεντρισμού και ιδιαίτερα προσωπικού στυλ, αναδεικνύοντας στοιχεία μοντέρνου ρομαντισμού αλλά και το προφίλ του ‘young thinker’ και του modern eclectic.

Το σεμινάριο ασχολείται με τους διαφορετικούς τύπους fashion styling αλλά και με τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων τάσεων (trends), εστιάζοντας στις τάσεις του 2015/16. Αναλύει τις νέες τάσεις και πως αυτές δημιουργούνται αναγνωρίζοντας το fashion styling ως κομμάτι των εφαρμοσμένων τεχνών υποστηρίζοντας ότι οι έρευνες που γίνονται στους τομείς της μόδας (ρούχο, αξεσουάρ, ύφασμα, cosmetics) δεν είναι τυχαίες. Το σεμινάριο αναλύει τα σημαντικά ρεύματα της μόδας του 20ου και 21ου αιώνα με κανόνες στιλιστικών αλλά και χρωματικών και γραμμικών συνδυασμών, όπως και συνδυασμών διαφορετικών μοτίβων και υφών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Το σεμινάριο αποτελείται από τις εξής ενότητες:

- Διαφορετικά ρεύματα της μόδας του 20ου και 21ου αιώνα.

- Fashion styling και νέες τάσεις (trends 2015/16).

-Η σημασία της πρόγνωσης (forecasting) των τάσεων.

-Πως δημιουργούνται οι τάσεις, πως επηρεάζουν το εμπόριο και πως μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο επαγγελματικό εργαλείο.

-Ανάλυση στιλιστικών και χρωματικών συνδυασμών.

-Η μόδα, οι διαφορετικοί καταναλωτές της και οι διαφορετικοί τύποι της (core fashion, fast fashion, haute couture κλπ)

-Ανάλυση κανόνων δημιουργίας στιλιστικών προτάσεων.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ Δημιουργία συνδυαστικών προτάσεων μέσω mood boards. Τελική άσκηση μιας ολοκληρωμένης πρότασης styling (συνδυασμός, φόντο, σημεία προβολής και έμφασης).

Τα προγράμματα μας είναι τα πρωτότυπα και διεξάγονται για 7η χρονιά στο χώρο μας. Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε πιθανές αντιγραφές, που δυστυχώς συχνά διαπιστώνουμε.

Εισηγητής:          Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ, Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας στο σχεδιασμό βιτρινών και επαγγελματικών χώρων και συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Είναι ιδρύτρια του in-design seminars με εξειδίκευση στην εκπαίδευση επαγγελματιών στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και διακόσμησης χώρων από το 2008. Έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών, με ιδιωτικά ΙΕΚ και έχει εκπαιδεύσει ομάδες δημιουργικού σε γνωστές εταιρείες. Από το 2003, έχει εκπαιδεύσει πάνω από πεντακόσιους επαγγελματίες, όπως και προσωπικό εταιρειών από τους χώρους της κατασκευής και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, εμπορίου επίπλων και λευκών ειδών. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων με συνεχή εξέλιξη σε πρακτικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Στόχος της είναι η επίκαιρη και τεκμηριωμένη γνώση με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Πληροφορίες Συμμετοχής:

Ώρα: κάθε Δευτέρα 6.30-9.30μμ

Διάρκεια: 26/1/2015 – 9/3/2015,

Σύνολο μαθημάτων: 6, Σύνολο ωρών: 18

Κόστος: 130 Eυρώ (110 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας και για 2 ή παραπάνω εγγραφές).

Διοργανωτής Σεμιναρίου IN-DESIGN, 210/6828289, 6956/420649

Στοιχεία Διεξαγωγής     Στοιχεία Διεξαγωγής

Έναρξη: 26/01/2015 , Λήξη: 09/03/2015

Πόλη: ΑΘΗΝΑ, Tόπος: Σόλωνος 31Α (2ος όροφος), Χαλάνδρι


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter