Ιστορίες δορυφόρου στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών – Ελάτε να δείτε και ν’ ακούσετε νέα προγράμματα, νέες ιστορίες!

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ συνεχίζει και φέτος για 6η συνεχή χρονιά τις εκπαιδευτικές δράσεις του με προγράμματα για σχολικές ομάδες, οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία.
Για τη φετινή περίοδο, διευρύνουμε το ηλικιακά όρια και υποδεχόμαστε παιδιά 4-6 ετών, με προγράμματα, που βασίζονται στη δραματοποίηση και το θεατρικό παιχνίδι. Παράλληλα, νέες δράσεις περιμένουν και τους φίλους μας 7-17 ετών, εμπνευσμένες από τα εκθέματα του μουσείου και τη θεματική του. Και στο τέλος της χρονιάς, σας περιμένει ένα «φεστιβάλ», έκπληξη! Μείνετε σε επαφή…

DSC_1135

Συνεχίζουμε «οικογενειακά» με… ιστορίες δορυφόρου
Σάββατο 17 Οκτωβρίου – Κυριακή 18 Οκτωβρίου
Μετά τη μεγάλη «πρεμιέρα, στις 27 Σεπτεμβρίου, όπου παρουσιάστηκαν σε μια μόνη μέρα, όλα τα προγράμματα της περιόδου, συνεχίζουμε και αυτή τη φορά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, σας «αφηγείται» : Ιστορίες δορυφόρου.
Ένα οικογενειακό πρόγραμμα για παιδιά, αλλά για πρώτη φορά, φέτος: μικρά και μεγάλα! Φέτος το Μουσείο δίνει τη δυνατότητα, στα οικογενειακά μας προγράμματα, να συμμετέχουν παιδιά διαφορετικών ηλικιών, στο ίδιο πρόγραμμα.
Το Σαββατοκύριακο 17,18 Οκτωβρίου λοιπόν μαθαίνουμε, πως η δορυφορική επικοινωνία, βοηθάει την επικοινωνία σήμερα. Παιδιά και γονείς με τη βοήθεια μουσειοπαιδαγωγού δημιουργούν διαστημικές ιστορίες, ενώ ο μουσειακός χώρος γίνεται μια διαδρομή από την Αθήνα στην Αμερική όπου έγινε η εκτόξευση. Στον κήπο του Μουσείου η ομάδα Hellas Astro μας υποδέχεται με τα τηλεσκόπια για να παρατηρήσουμε τον ουρανό. Στο τέλος, μας περιμένει ένα εργαστήρι «έκπληξη», που θα εκτοξεύσει τη διάθεση και τη δημιουργικότητα!
Ελάτε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών και «απογειώστε» τη διάθεσή σας στο… διάστημα!

DSC_1146

Tip
Και να θυμάστε, το καλύτερο έργο από κάθε οικογενειακή δράση θα παραμείνει στο Μουσείο με σκοπό να συμμετάσχει στην Έκθεση μικρών καλλιτεχνών του 1ου Φεστιβάλ ΜΤ, που θα πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες στους χώρους του Μουσείου.

DSC_1161

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΘΕΣΗ!
Φέτος το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, σας «βάζει στη θέση του ξεναγού»!
το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών,  στους μεμονωμένους φίλους του, που θέλουν να το επισκεφτούν, τα Σαββατοκύριακα, που είναι ανοιχτό, προσφέρει μια ξενάγηση (ώρα 14.00-15.00), με περισσότερα διαδραστικά εκθέματα και με τη δική σας συμμετοχή. Ο επισκέπτης καλείται να συμμετάσχει στη διαδικασία της ξενάγησης, καθώς μπορεί να ανακαλύψει, να αγγίξει, να χειριστεί, ο ίδιος, αντικείμενα από τη μεγάλη μας συλλογή.
Φέτος λοιπόν, που στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, η ξενάγηση, είναι αλλιώς, ελάτε να κάνουμε την ξενάγηση μαζί!
Τα πρόγραμμα, προσφέρεται δωρεάν και απαιτείται κράτηση.