Ισχυρός σεισμός ανάμεσα σε Κύθηρα και Κρήτη αισθητός και στην Αθήνα

Σεισμός σημειώθηκε μόλις πριν από λίγα λεπτά ο οποίος έγινε ιδιαίτερα στην Αθήνα, “ταρακουνώντας” για τα καλά τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ευθύμη Λέκκα ο σεισμός ήταν 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο ανάμεσα σε Κρήτη και Κύθηρα.

Το δε Ευρωμεσογειακό ινστιτούτο κάνει λόγο για 6,1 Ρίχτερ.

Δείτε το επίκεντρο του σεισμού:

Ωστόσο, έγινε αισθητός και στην Αθήνα, ενώ αναφορές για… ταρακούνημα έρχονται ακόμα και από την Λάρισα και τα Τρίκαλα.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Σύσσωμη η ελληνική κοινότητα σεισμολόγων δηλώνει καθησυχαστική για τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε στις 9:23 σήμερα το πρωί (27/11), ενώ καθόλου δεν τον συνδέει με τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Αλβανία.

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι η περιοχή αυτή δίνει μεγάλους σεισμούς, αλλά χωρίς μετασεισμική ακολουθία, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί και αυτή τη φορά.

Καθησυχαστικός και ο κ. Χουλιάρας, τόνισε ότι λόγω του βάθους του σεισμού που υπολογίζεται στα 60 χιλιόμετρα, δεν θα υπάρξουν μετασεισμοί.

Ο κ. Παπαζάχος, εξίσου καθυσυχαστικός, είπε ότι δεν συνοδεύεται από μετασεισμούς, ενώ καμία σύνδεση δεν έχει με το σεισμό στην Αλβανία. Το τόξο εκείνο αρχίζει από Κέρκυρα κατεβαίνει νότια και πιάνει μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα

Σε ετοιμότητα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη. Τα καλά νέα είναι, σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, ότι δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης