Ιταλία: Η στιγμή του απεγκλωβισμού ενός μωρού 7 μηνών από τα συντρίμμια του σεισμού

Στιγμές τρόμου και αγωνίας έζησαν χθες βράδυ οι κάτοικοι του νησιού Ίσκια στη Νάπολη της Ιταλίας, που χτυπήθηκε από σεισμό 4 ρίχτερ. Μπορεί η δόνηση να ήταν ασθενής, όμως έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν 39 τραυματίες και 10 αγνοούμενοι, παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Περισσότερες ζημιές έχει υποστεί το χωριό Καζαμιτσιόλα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, εκεί όπου οι διασώστες ανέσυραν ζωντανό στις 4:00 τα ξημερώματα ένα μωράκι μόλις 7 μηνών, ενώ εξακολουθούν έως αυτή την ώρα να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν κι άλλα μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ αυτών και τα δύο αδερφάκια του, 4 και 6 ετών, που είναι παγιδευμένα.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο της διάσωσης του μωρού που ήταν επί επτά ώρες παγιδευμένο κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του. Οι πυροσβέστες διακρίνονται στο σκοτάδι να ανοίγουν δίοδο για να προσεγγίσουν το μωρό και να μπορέσουν να το ανασύρουν στην επιφάνεια. Κάποια στιγμή, ακούγεται μια φωνή «ήρεμα-ήρεμα», ενώ ένας άντρας φωνάζει «μπράβο-μπράβο» και τότε ακούγεται το κλάμα του μωρού, που είναι ζωντανό και βγαίνει στην αγκαλιά ενός πυροσβέστη.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες κάτω από τα ερείπια συνεχίζονται καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Μεταξύ αυτών και τα δύο αδερφάκια του μωρού, με τα οποία οι πυροσβέστες έχουν επαφή και μάλιστα τους έχουν δώσει νερό. Στο βίντεο ακούγονται να τους λένε: «Σώσαμε τον αδερφούλη σας και ερχόμαστε και για εσάς».

Δείτε το βίντεο: