Αρχική Νέα Ιταλός καλλιτέχνης σχεδιάζει τις ηρωίδες της Disney με προβλήματα αναπηρίας

Ιταλός καλλιτέχνης σχεδιάζει τις ηρωίδες της Disney με προβλήματα αναπηρίας

Disabled Disney princess pricessess  Snow White Disabled Disability Equal Rights Wellchair Health Art Campaign ADV Cartoon Painting Portrait Illustration Sketch Humor Chic by aleXsandro PalomboΈνας καλλιτέχνης από την Ιταλία αμφισβήτησε τις απεικονίσεις της Disney για την ιδανική γυναίκα, παρουσιάζοντας μερικές από τις κλασικές γυναικείες φιγούρες της αμερικανικής εταιρείας με προβλήματα αναπηρίας.

Ο Alexsandro Palombo θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα ότι η ομορφιά μπορεί να πάρει όλες τις μορφές, ύστερα από προσωπική μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, με αποτέλεσμα να υποστεί παράλυση σε ορισμένα από τα αριστερά μέλη του σώματός του.

Disabled Disney Princess Cinderella prosthesis shoes Disabled Disability Equal Rights Wellchair Health Art Campaign ADV Cartoon Painting Portrait Illustration Sketch Humor Chic by aleXsandro Palombo“Κάθε μέρα έπρεπε να έρχομαι αντιμέτωπος με όλα τα είδη των διακρίσεων. Μέσα από αυτή την πράξη θέλησα να προβάλλω το θέμα του ρατσισμού απέναντι στα άτομα με αναπηρία που ζουν στην κοινωνία μας”.

Disabled Disney princess Snow White and Prince Charming Disabled Disability Equal Rights Wellchair Health Art Campaign ADV Cartoon Painting Portrait Human Illustration Sketch Humor Chic by aleXsandro PalomboΣε ορισμένα από τα σχέδια του Ιταλού καλλιτέχνη η Ποκαχόντας περπατάει με πατερίτσες, η Χιονάτη είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και η Σταχτοπούτα απεικονίζεται μόνο με ένα χέρι.

Disabled Disney princess Pocahontas Disabled Disability Equal Rights Wellchair Health Art Campaign ADV Cartoon Painting Portrait Illustration Sketch Humor Chic by aleXsandro PalomboΟι εικόνες αποσκοπούν στην αμφισβήτηση της συμβατικής αντίληψης περί ομορφιάς, ενώ αποτελούν πραγματική ευκαιρία για τους γονείς ώστε να μιλήσουν στα παιδιά τους για την αναπηρία. Επιπλέον, ο Alexsandro Palombo αναφέρει ότι είναι ένας καλός τρόπος για τα νέα κορίτσια με αναπηρία να υιοθετήσουν θετικά πρότυπα.

Disabled Disney Princess Cinderella Disabled Disability Equal Rights Wellchair Health Art Campaign ADV Cartoon Painting Portrait Illustration Sketch Humor Chic by aleXsandro PalomboΕνώ πολλοί είναι εκείνοι που τον επαινούν για την κατάρριψη των στερεοτύπων, άλλοι τον έχουν αμφισβητήσει για το λόγο ότι παρουσιάζει μόνο συγκεκριμένους τύπους αναπηρίας, παραλείποντας παραμορφώσεις του προσώπου και άλλες περιπτώσεις που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.