Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Kατά μέσο όρο κάθε παιδί έχει 72 άγνωστους φίλους στο προφίλ του

Kατά μέσο όρο κάθε παιδί έχει 72 άγνωστους φίλους στο προφίλ του

Κι όμως, σύμφωνα με τη Media Use and Attidutes Report, τα κορίτσια που διανύουν την εφηβεία στην Αγγλία κατέχουν τα πρωτεία στην αποστολή μηνυμάτων με περισσότερα από 220 εβδομαδιαίως, πολλές φορές σε άτομα που δεν έχουν δει ποτέ.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στη Guardian, ο μέσος έφηβος ηλικίας 12-15 ετών δεν έχει συναντήσει ποτέ έναν στους τέσσερις "φίλους" που έχει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook.

Η τελευταία έρευνα της ρυθμιστικής αρχής αποκάλυψε ότι τα αγόρια ηλικίας 12 με 15 ετών ξοδεύουν κατά μέσο όρο 17 ώρες την εβδομάδα στο ίντερνετ, βλέποντας παράλληλα τηλεόραση μέσω του υπολογιστή και ενδεχομένως πάνω από το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 3-4 χρησιμοποιούν το ίντερνετ για την τηλεόραση και τα παιχνίδια.

Όπως αναφέρει η Guardian πάνω από το 40% των παιδιών που είναι από 5 έως 15 ετών και έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, ποσοστό που αυξάνεται στο 80% μεταξύ των εφήβων ηλικίας 12-15 ετών.

Η τελευταία ηλικιακή ομάδα μάλιστα έχει περίπου 286 ενεργούς φίλους και το 93% από αυτούς ισχυρίζεται ότι γνωρίζει για την ασφάλεια στο ίντερνετ.

Από την άλλη, το 80% των γονιών υποστηρίζουν πως έχουν θέσει κανόνες στα παιδιά τους όσον αφορά τη χρήση του ίντερνετ, παρ' όλο που ούτε οι μισοί δεν έχουν εγκαταστήσει τις ανάλογες λειτουργίες προστασίας ανηλίκων στον υπολογιστή τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.