- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κ. Γιαννόπουλος για τη μητέρα που χτύπησε το μωρό της: “Ζήτησε βοήθεια δύο φορές και δεν την έλαβε!”

Κ. Γιαννόπουλος για τη μητέρα που χτύπησε το μωρό της: "Ζήτησε βοήθεια δύο φορές και δεν την έλαβε!"

Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στο Open, για την απίστευτη καταγγελία που ήρθε χθες στο φως από τον Οργανισμό. Μια νέα μητέρα κάλεσε και ζήτησε βοήθεια καθώς, όπως η ίδια παραδέχθηκε, χτύπησε το δύο μηνών μωράκι της [2].

«Στα 26 χρόνια που λειτουργεί το Χαμόγελο του Παιδιού, πρώτη φορά μας τυχαίνει τέτοιο περιστατικό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος στην εκπομπή του Open. “Ήταν μία δύσκολη περίπτωση. Έπρεπε ταυτόχρονα να κινητοποιήσουμε την αστυνομία, το ΕΚΑΒ, να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες στη μητέρα, να μεταφερθεί το μωρό στο νοσοκομείο, να κληθεί εισαγγελέας… Το μωρό εκτός από τα χτυπήματα στο σώμα, δεν έχει κίνδυνο για τη ζωή του. Κάποιοι ειδικοί είπαν, ότι μπορεί να μείνουν σημάδια και στην ψυχούλα του. Η αναλαμπή της μητέρας να ζητήσει βοήθεια ήταν αυτό που το έσωσε. Σε άλλες περιπτώσεις, με το baby shaking [3], έχουν χαθεί μωρά…” είπε ο ίδιος.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε, ότι δεν είναι μόνο η επιλόχειος κατάθλιψη που μπορεί να οδηγήσει μια μητέρα σε αυτή την κατάσταση. Είναι, όμως, αδιανόητο να ζητά κατ’επανάληψη βοήθεια και να μην την λαμβάνει βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού της! “Υπάρχει σε όλη την Ελλάδα τεράστιο πρόβλημα αντιμετώπισης της κακής ψυχικής υγείας των ανθρώπων” επισήμανε ο ίδιος. “Όταν έρχεται σε εσένα κάποιος και σου ζητά βοήθεια πρέπει να παρέχεις αυτή τη βοήθεια! Γι’αυτό τον λόγο έχουμε ακραία φαινόμενα και στα παιδιά και στους ενήλικες. Δεν αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας!”

Η ανακοίνωση που εξέδωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει:

«Μητέρα κάλεσε την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέροντας, σε έντονη συναισθηματική κατάσταση, ότι η ίδια μόλις χτύπησε το 2 μηνών βρέφος της, και ανησυχεί για την κατάσταση της υγείας του, καθώς το παιδί έφερε τραύματα. Η μητέρα έκανε έκκληση για βοήθεια, καθώς είχε μετανιώσει για την πράξη στην οποία είχε, μόλις, προβεί και ανέφερε ότι δεν το έκανε με τη θέλησή της.

Στη συνέχεια, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και τις Αστυνομικές Αρχές, και κατόπιν κλήσης του ΕΚΑΒ,  ασθενοφόρο του Οργανισμού μετέβη άμεσα στην οικία, μεταφέροντας με ασφάλεια και απόλυτη φροντίδα το βρέφος στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία εξειδικευμένων ανθρώπων του Οργανισμού.

Μέσα σε αυτή τη θλίψη που προκαλεί η είδηση, το ευτυχές γεγονός είναι ότι το βρέφος βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, είναι καλά στην υγεία του και δέχεται τη φροντίδα και περιποίηση των ανθρώπων του Οργανισμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στο βρέφος, και το επιστημονικό προσωπικό του δε θα φύγει λεπτό από κοντά του, προσφέροντάς του ολιστική υποστήριξη και καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη κι αν χρειαστεί.

Αναφορικά με την κατάσταση της μητέρας, σε εξέλιξη βρίσκεται κοινωνική έρευνα που πραγματοποιείται από τις Αρχές. Όπως σε κάθε υπόθεση, οι άνθρωποι του Οργανισμού – εφόσον τους ζητηθεί – θα σταθούν δίπλα και σε αυτή την ευάλωτη μητέρα, με στόχο την στήριξη και ενίσχυση της οικογένειας, προκειμένου να καταστεί λειτουργική και δυνατή να ανταποκριθεί στην ομαλή και υγιή ανάπτυξη του παιδιού.

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

• Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

• Μέσω της Εφαρμογής CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

Θέλει μια σοβαρή και υπεύθυνη στάση από το σύνολο της κοινωνίας, για να σταθούμε δίπλα σε ένα παιδί που ταλαιπωρείται. Αυτό είναι και το κλειδί, κανένα παιδί δεν είναι μόνο του. Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο.»

Διαβάστε ακόμα:

Έκκληση για αίμα για 13χρονη – Κινδύνευσε να καεί ζωντανή – Νοσηλεύεται με πολλαπλά εγκαύματα [4]

H νέα ανάρτηση της μαμάς των 3 κοριτσιών που “έφυγαν” αιφνίδια μέσα σε 3 χρόνια, συγκλονίζει [5] 

Απίθανο video: «Κατεργάρης» παπαγάλος κλέβει την κάμερα οικογένειας και… καταγράφει την πτήση του! [6]