Αρχική InfoMommy Σχέσεις Καφές και ενημέρωση για φροντιστές ασθενών με άνοια και Νόσο Alzheimer

Καφές και ενημέρωση για φροντιστές ασθενών με άνοια και Νόσο Alzheimer

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους δημιουργικής απασχόλησης των ηλικιωμένων που φροντίζουν, θα έχουν οι φροντιστές ασθενών με άνοια και Νόσο Alzheimer, την Τετάρτη 27/01, κατά την καθιερωμένη πλέον συνάντηση για “καφέ”.

Η ενημέρωση θα γίνει από την έμπειρη εργοθεραπεύτρια Ράνια Γιαννακοπούλου, στο πλαίσιο του καινοτόμου Προγράμματος «καφές για φροντιστές».

Στη συνέχεια και αυτήν την Τετάρτη οι φροντιστές θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ή απλώς να διασκεδάσουν με latin χορούς από την εξειδικευμένη καθηγήτρια χορού Μαρία Βαλσαμάκη ενώ θα ακολουθήσει και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου από τις 17.30 έως τις 19.30 στην αίθουσα διδασκαλίας κι εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Το καινοτόμο Πρόγραμμα, «καφές για φροντιστές», πραγματοποιείται ανά δεκαπενθήμερο, προκειμένου να προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα, μια ανάσα ψυχαγωγίας στους φροντιστές των ασθενών, που τόσο πολύ την έχουν ανάγκη.

Στις συναντήσεις αυτές οι φροντιστές έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους φροντιστές ασθενών, να ενημερωθούν, να πάρουν συμβουλές από επαγγελματίες υγείας και να αποφορτιστούν για λίγο από το βαρύ πρόγραμμά τους, πίνοντας καφέ και διασκεδάζοντας με δραστηριότητες χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών οι οποίοι μπορούν να έρχονται στις συναντήσεις μαζί με τους ασθενείς που φροντίζουν, καθώς εθελοντές αναλαμβάνουν την απασχόλησή τους, σε ξεχωριστό χώρο.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος και Επ. Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer, κ. Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, είναι η καθηγήτρια Νοσηλευτικής και Πρόεδρος του Σωματείου, κα Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «Ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.