Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Και μέσω Skype η συμβουλευτική υποστήριξη της γραμμής βοηθείας Υποστηρίζω

Και μέσω Skype η συμβουλευτική υποστήριξη της γραμμής βοηθείας Υποστηρίζω

FromAwesomeBackgroundsDotCom-HelpΗ Γραμή Βοηθείας Υποστηρίζω του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επεκτείνει τη λειτουργία της τώρα και στο Skype, προσφέροντας συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και τις οικογένειες τους καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή, και ώρες 16:00-17:00.

Στο πλαίσιο προώθησης πιο άμεσων και προσωπικών μορφών επικοινωνίας με τα παιδιά και τους εφήβους , η δημιουργία λογαριασμoύ Skype της Γραμμής (YpoSTIRIZO 8001180015) ευελπιστεί να εγκαινιάσει μια πλατφόρμα διαλόγου πιο κοντά στις ανάγκες των νέων, ώστε να μπορέσουν να θίξουν θέματα συμπεριφορών εξάρτησης, προβλήματα με σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και οτιδήποτε τους απασχολεί στο Διαδίκτυο.

Η Γραμμή Βοηθείας 800 11 800 15, κατά την περίοδο λειτουργίας της από το Σεπτέμβριο 2009 έως και Δεκέμβριο 2012 δέχτηκε συνολικά 4900 αιτήματα, με το 85% να προέρχονται μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία και κυρίως από ενήλικες, με ποσοστό 81%. Ακολούθησαν οι οι επαγγελματίες με ποσοστό 11% και οι ανήλικοι με ποσοστό 8%.

Υπενθυμίζεται πως το εξειδικευμένο προσωπικό της Γραμμής παρέχει υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, συμπεριφορές εξάρτησης, επιβλαβές περιεχόμενο, εκφοβισμός, παιδοφιλία, κ.α.) καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 – 15:00, καλώντας στον αριθμό χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις 800 11 800 15 είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο help@saferinternet.gr.

Για να επικοινωνήσει κανείς μέσω Skype με τη Γραμμή θα πρέπει να δημιουργήσει, εάν δεν έχει ήδη, λογαριασμό στη διεύθυνση http://www.skype.com/el/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.