Και ο κολιός τον… Αύγουστο

Είναι η εποχή του κολιού και εμείς θα τον γευτούμε σε μια συνταγή που θα συνδυάσει στη σάλτσα της μοσχομυριστά λαχανικά της ελληνικής γης.

Υλικά

Επιλέξτε 1 κολιό για κάθε άτομο

500 γραμμ. ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λεμόνι

100 ml λευκό κρασί, ξηρό

5 κουτ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

προαιρετικά 1 κουτ. σούπας καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε καλά τα ψάρια στο εσωτερικό τους, τα πλένετε και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τα αλατίζετε στο εσωτερικό της κοιλιάς και τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.

Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι, που έχετε ψιλοκόψει. Προσθέτετε το μαϊντανό, το σκόρδο, τρίβετε τις ντομάτες, ρίχνετε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια περιχύνετε τα ψάρια με τη σάλτσα και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.

Πριν βγάλετε από το φούρνο πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.