Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο Θερινά Εργαστήρια: το Ακαδήμεια προσφέρει διασκέδαση και μάθηση στα παιδιά!

Θερινά Εργαστήρια: το Ακαδήμεια προσφέρει διασκέδαση και μάθηση στα παιδιά!

toddler_music_home_042_w640

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το Πολιτιστικό Κέντρο "Ακαδήμεια" θέλοντας να μοιραστεί ακόμα περισσσότερες στιγμές με τους λιλιπούτειους φίλους του, διοργανώνει και τους προσκαλεί σε ένα πλούσιο πρόγραμμα θερινών εργαστηρίων που θα προσφέρουν στα παιδιά τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Τα επιτυχημένα παιδικά εργαστήρια μουσικής προπαιδείας και θεατρικού εργαστηρίου επιστρέφουν και περιμένουν τα παιδιά να τα ανακαλύψουν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων διαμορφώνεται ως εξής:

Μουσική Προπαιδεία «Καλοκαίρι με τον Σίντο!»

Καλοκαιρινά τμήματα για παιδιά 2 – 4 & 4-6 ετών με τους γονείς τους

Δευτέρα 17 Ιουνίου – Δευτέρα 15 Ιουλίου: Κάθε Δευτέρα εκτός 24/6 (Αγ. Πνεύματος)

Για παιδιά 2-4 ετών: 6:00 – 7:00μ.μ.

Για παιδιά 4-6 ετών:7:00 – 8:00 μ.μ.

Εμψυχώτρια:

Ευαγγελία Σαραφίδου: Φιλόλογος, Μουσικοπαιδαγωγός με ειδίκευση στη βρεφική ηλικία στο πρότυπο πρόγραμμα μουσικής προπαιδείας της Ειρήνης Τζούμα «Σίντο… το πάντα!»

Η μουσική προπαιδεία σκοπό έχει να καλλιεργήσει το μουσικό αισθητήριο, τον έμφυτο ρυθμό, (που όλα τα παιδιά έχουν σ’ αυτή την ηλικία) και την αγάπη για τη μουσική. Παράλληλα, μέσα από το τραγούδι, το παιχνίδι με τα μουσικά όργανα, την ακρόαση, την κίνηση, τις χειροτεχνίες και τις εκπλήξεις, θα βοηθήσει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν και τους γονείς να μάθουν να λειτουργούν ως παρατηρητές – βοηθοί των παιδιών τους. Στο καλοκαιρινό τμήμα μπορεί τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε σε ολόκληρο τον κύκλο είτε μεμονωμένα σε όποιες από τις 4 συναντήσεις μπορούν (απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Συνολικό κόστος συμμετοχής 4 συναντήσεων: 30 ευρώ. Κόστος κάθε συνάντησης: 8 ευρώ

3-kids-music-picΜουσικό Εργαστήρι «Ταξιδεύω τραγουδώντας!»

Δύο καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 6 – 12 ετών

Τρίτη 18 & 25 Ιουνίου

Για παιδιά 6-12 ετών: 6:00 – 7:00μ.μ.

Εμψυχώτρια:

Φανή Μώραλη: Εκπαιδευτικός Μουσικής, Συγγραφέας του βιβλίου «Μέσα απ’ το τραγούδι»

«Το ταξίδι ξεκινά από τη φωνή μας, περνά από τις λέξεις, τα μουσικά όργανα, το πεντάγραμμο και τελειωμό δεν έχει. Τα τραγούδια είναι τόσα πολλά!» Ένα μουσικό εργαστήρι για μεγαλύτερα παιδιά όπου παίζουμε με τα τραγούδια και τα συνοδεύουμε με απλά μουσικά όργανα. Στο καλοκαιρινό τμήμα μπορεί τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε σε ολόκληρο τον κύκλο είτε μεμονωμένα σε όποιες από τις 5 συναντήσεις μπορούν (απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Συνολικό Κόστος Συμμετοχής 2 συναντήσεων: 15 ευρώ. Κόστος κάθε συνάντησης: 8 ευρώ

Omvmh12Εργαστήρια Δημιουργικής Κίνησης

Δύο καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 3-6 και 6 – 12 ετών

Τρίτη 18 & 25 Ιουνίου

Για παιδιά 3-6 ετών: 6:00μ.μ. – 7:00μ.μ.

Για παιδιά 6-12 ετών: 7:00μ.μ. – 8:00μ.μ.

Εμψυχώτρια:

Μάτα Μάρρα: Χορεύτρια, Χορογράφος, Δασκάλα Δημιουργικής κίνησης και σύγχρονου χορού

Μέσα από αυτοσχεδιασμούς και την ενεργή και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών θα πούμε με το σώμα μας ιστορίες για το καλοκαίρι, τη θάλασσα τον ήλιο! Πώς περπατάει ο αχινός, ο αστερίας, το χταπόδι; Από πού ανατέλλει και πού δύει ο ήλιος; Τι θησαυρό κρύβει μέσα του το στρείδι; Η θάλασσα με τις χίλιες μορφές της μας παρασύρει σε ένα ατέλειωτο παιχνίδι με το σώμα. Ελάτε να εκφραστούμε μέσα από το σώμα μας με κινήσεις, μουσική και ιδέες ! Στο καλοκαιρινό τμήμα μπορεί τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε σε ολόκληρο τον κύκλο είτε μεμονωμένα σε όποιες από τις 5 συναντήσεις μπορούν (απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Συνολικό Κόστος Συμμετοχής 2 συναντήσεων: 15 ευρώ. Κόστος κάθε συνάντησης: 8 ευρώ

KidsTheatreΘεατρικό εργαστήρι

Καλοκαιρινά τμήματα για παιδιά 3 – 6 & 6-12 ετών

18 Ιουνίου – 17 Ιουλίου: Κάθε Τετάρτη

Για παιδιά 3-6 ετών: 6:00 – 7:00 μ.μ.

Για παιδιά 6-12 ετών: 7:00 – 8:00μ.μ.

Εμψυχώτριες:

Μαρία Βουβούση: Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, MA: Arts in Education

Θάλεια Καλλιαντά: Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος, MA: Drama In Education

Το εργαστήρι σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη θεατρική φόρμα και να τα βοηθήσει να εκφραστούν μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να ανταλλάξουν ρόλους, να παίξουν ιστορίες, μύθους και παραμύθια, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να διαφωνήσουν, να χτίσουν σχέσεις. Έτσι, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και διερευνούν έννοιες και θέματα, όπως η διαφορετικότητα, η συνεργασία, τα προσωπικά όνειρα του καθενός. Οδηγούνται σε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού τους και του κόσμου που τους περιβάλλει. Παράλληλα, γνωρίζουν και να επικοινωνούν μέσα από μια μορφή τέχνης και το σημαντικότερο: Περνώντας όμορφα! Στο καλοκαιρινό τμήμα μπορεί τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν είτε σε ολόκληρο τον κύκλο είτε μεμονωμένα σε όποιες από τις 5 συναντήσεις μπορούν (απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Συνολικό Κόστος Συμμετοχής 5 συναντήσεων: 35 ευρώ. Κόστος κάθε συνάντησης: 8 ευρώ

Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»,

Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος,

210-5125600,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.