Αρχική Γωνιά του μαθητή Κακοί βαθμοί στο σχολείο: Πότε φταίνε οι γονείς;

Κακοί βαθμοί στο σχολείο: Πότε φταίνε οι γονείς;

thumbnailΤυπική είναι η περίπτωση ενός δεκάχρονου κοριτσιού το οποίο ήρθε στο γραφείο μου επειδή οι γονείς της ανησυχούσαν για την κακή σχολική της επίδοση. Δεν υπήρχε κανένα φυσικό αίτιο για τη συμπεριφορά της και τα αποτελέσματα της ψυχολογικής αξιολόγησης φανέρωναν άτομο, του οποίου οι δυνατότητες επιτυχίας ήταν πολύ ανώτερες των βαθμών που έπαιρνε...

Διηγείται ο θεραπευτής James A. Powell

Δεν προέκυψε ότι υπήρχαν προβλήματα συναισθημα­τικών διαταραχών. Ούτε αυτή ούτε και οι γονείς της μπορούσαν να πουν ότι υπήρχε κάποιο κοινωνικό θέμα που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τους χαμηλούς βαθμούς.

Οι γονείς της προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα σύστημα ανταμοιβής για τις καλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, χωρίς όμως επιτυχία. Κατόπιν, προσπάθησαν να περιορίσουν τις δραστηριότητές της ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώνει τις εργασίες που είχε για το σχολείο, αλλά και πάλι παρατήρησαν μόνο οριακή βελτίωση. Παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι αφιέρωναν ώρες ολόκληρες στη μελέτη και φρόντιζαν να κάνει όλες τις εργασίες της, η κόρη τους φαινόταν να μην τις παραδίδει ποτέ στον δάσκαλο.

Σε απόγνωση πια, στράφηκαν σε σύμβουλο προκειμένου να μπορέσουν να καταλάβουν τι συνέβαινε...

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.