Κακοκαιρία Μήδεια: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και αύριο 17/2 – Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση

Όλη η χώρα έχει ντυθεί στα λευκά καθώς η «Μήδεια» συνεχίζει την επέλασή της προκαλώντας προβλήματα λόγω του χιονιού και των πολικών θερμοκρασιών.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης

Όπως προβλέπεται σχετικά από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που διακόπτουν τη διά ζώσης λειτουργία τους λόγω της κακοκαιρίας θα συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά και αύριο 17/2

Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Τετάρτη 17-02-2021, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονος παγετός – ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία

Ο Δήμος Καρπενησίου λαμβάνοντας υπόψιν την πρόβλεψη για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες σε συνδυασμό με το μέτρο προστασίας κατά του Covid 19 « Ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες» ανακοινώνει πώς όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.Οι Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παρατείνεται για την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Koμοτηνής (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια λύκεια), εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και δεν επιτρέπουν τον εξαερισμό των εσωτερικών χώρων. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Μακρακώμης Γιώργου Χαντζή αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου  Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ την Τετάρτη 17-2-2021 λόγω ψύχους και παγετού.

Aύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί  του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας.

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, θα παραμείνουν κλειστά τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, λόγω παγετού. Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Παιδικοί και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.

Με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα και την σύμφωνη γνώμη των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Νομικού Προσώπου, καθώς και των Διευθυντών των σχολείων, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Νομικού Προσώπου θα παραμείνουν κλειστά λόγω του παγετού, και των χαμηλών Θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο (17/02) τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Σαμοθράκης. Για τον δήμο Σαμοθράκης, μάλιστα, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε από σήμερα ότι οι σχολικές μονάδες του νησιού θα είναι κλειστές και την Πέμπτη (18/02).

Με απόφαση του Δημάρχου Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, δε θα λειτουργήσουν για αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην επαρχία Φαρσάλων, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η χιονόπτωση
–παγετός των τελευταίων ωρών.

Όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Mε απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστές, όπως και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, αφού οι θερμοκρασίες στην περιοχή θα συνεχίσουν να είναι στα ίδια χαμηλά επίπεδα σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία (0-6 βαθμοί).

Κλειστές θα παραμείνουν, αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται στον Δήμο Δυτικής Σάμου για λόγους ασφαλείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με απόφαση του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ του Δήμου Αλμυρού αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και προς αποφυγή ατυχημάτων των μαθητών κατά την προσέλευση ή αποχώρησή τους από αυτά.

Μετά από επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολείων, αποφασίζουμε ότι αύριο Τετάρτη, 17/02/2021 όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων δεν θα λειτουργήσουν λόγω του ολικού παγετού που επικρατεί στην περιοχή μας.

Κλειστές  και αύριο Τετάρτη όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, της Π.Ε Ηλείας με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των υγειονομικών δεδομένων.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας γνωστοποιεί ότι την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας και στο Καστρί της ίδιας περιοχής. Οι σχολικές μονάδες θα μείνουν κλειστές λόγω του παγετού. Αντίθετως όλα τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Βόρειας Κυνουρίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δ. Δίου-Ολύμπου: Κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, αποφασίζει την διακοπή των μαθημάτων για την Τετάρτη 17/02/2021, την Πέμπτη 18/02/2021 και την Παρασκευή 19/02/2021 (3 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες), για το σύνολο των μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Δημοτικών και Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, λόγω επικίνδυνων και ακραίων καιρικών συνθηκών (χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετός) που επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη και δυσχερή την προσέλευση, πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία του Δήμου Νάουσας, την Τετάρτη (17/02/2021), λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν κλειστοί  για τρίτη συνεχή μέρα οι Δημοτικοί Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οι δομές προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ καθώς και το ΚΔΑΠ ΜεΑ λόγω της κακοκαιρίας και της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

Κλειστές θα παραμείνουν τελικά και αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης. Oι Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί σταθμοί του ΟΠΠΑΠ & της ΔΗΚΕΔΗΚ του Δήμου, καθώς και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου κανονικά.

Με απόφαση του δημάρχου Ικαρίας, Νίκου Καλαμπόγια, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και της εκδήλωσης χιονοπτώσεων σε πολλά σημεία του νησιού, όλες οι σχολικές μονάδες (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Ικαρίας θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 17.2.2021.

Με απoφάσεις των δημάρχων Αλμυρού, Ζαγοράς Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Σκιάθου δόθηκε εντολή για διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ τ την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και προς αποφυγή ατυχημάτων των μαθητών κατά την προσέλευση ή αποχώρησή τους από αυτά.

Κλειστά θα είναι και την Τετάρτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Πάτμο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Κάρπαθο και Κάσο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο Αιγαίο. Οι δήμαρχοι των έξι νησιών με αποφάσεις τους κλείνουν όλα τα σχολεία που βρίσκονται στο χώρο ευθύνης τους, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στο Κιλκίς, τόσο στον ομώνυμο δήμο, όσο και στον δήμο Παιονίας, τα σχολεία όλων βαθμίδων και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί. Το ίδιο και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, όπου στους δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας και Πέλλας δεν θα ανοίξουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Στην Πιερία, στους δήμους Δίου- Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού δεν θα λειτουργήσουν σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Στην Ημαθία, θα παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες και οι παιδικοί σταθμοί στους δήμους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας.

Στον δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, δεν θα λειτουργήσουν το 3ο και 4o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών, το Νηπιαγωγείο Πορταριάς, το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Σημάντρων, τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, το Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, το Δημοτικό Σχολείο Ποτίδαιας, το Δημοτικό Σχολείο Σημάντρων, καθώς και το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών.

Στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά.