- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Κακοκαιρία Μπάλλος: Ποια πανεπιστήμια θα είναι κλειστά αύριο (15/10)

Κακοκαιρία Μπάλλος: Ποια πανεπιστήμια θα είναι κλειστά αύριο (15/10)

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» [1] σαρώνει από το πρωί της Πέμπτης (14/10) πολλές περιοχές της χώρας και έχει δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετά πανεπιστήμια. [2]

Ποια πανεπιστήμια θα είναι κλειστά αύριο (15/10)

Αύριο, Παρασκευή (15/10) λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας κάποια πανεπιστήμια έχουν ανακοινώσει την αναστολή των μαθημάτων τους. Μέχρι στιγμής, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Φιλοσοφική Σχολή δεν θα γίνουν μαθήματα.

«Λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων αναβάλλεται αύριο Παρασκευή 15/10/2021 η διδασκαλία των μαθημάτων των Προπτυχιακών και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παντείου Πανεπιστημίου.

«Με απόφαση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, το Ίδρυμα δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ως εκ τούτου, η Φιλοσοφική Σχολή θα παραμείνει κλειστή όλη την ημέρα» αναφέρει η ανακοίνωση της Φιλοσοφικής.

Κλειστό θα παραμείνει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκαλεί η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Αττική.

Πλημμύρισε η Σχολή Καλών Τεχνών – Γέμισαν νερά τα υπόγεια και το ισόγειο

Η Σχολή Καλών Τεχνών στην οδό Πειραιώς πλημμύρισε με αποτέλεσμα να διακοπούν τα μαθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πλημμυρίσει τα υπόγεια και το ισόγειο, ενώ υπήρξε και διακοπή ρεύματος. Την ίδια ώρα φοιτητές και καθηγητές δεν μπορούσαν να φύγουν από τη σχολή λόγω της συσσώρευσης του νερού.

Μάλιστα όπως ανακοινώθηκε από την Πρυτανεία “Λόγω της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, σας ενημερώνουμε ότι: ματαιώνονται όλα τα απογευματινά μαθήματα της Πέμπτης, 14/10/2021, καθώς και όλα τα μαθήματα (πρωϊνά και απογευματινά) της Παρασκευής, 15/10/2021 που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΑΣΚΤ επί της οδού Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντη.”

Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Με απόφαση της Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα  λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία.

Η ανακοίνωση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για το έκτακτο μετεωρολογικό φαινόμενο

Το μετεωρολογικό φαινόμενο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες και έχει χαρακτηρισθεί από τους ειδικούς επιστήμονες ως ακραίο, είχε ως συνέπεια την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων σε όλη την Αττική αλλά και στο Πανεπιστήμιο μας.

Το ύψος της βροχής που έπεσε στην Πανεπιστημιούπολη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανήλθε μόνο στο διάστημα αιχμής (35’) σε 19,2 χιλιοστά (δηλαδή 19, 2 τόνους νερού/στρέμμα).

Με βάση την εμπειρία συμβάντων ανάλογης έντασης κατά το παρελθόν, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποστράγγιση των υδάτων ΕΝΤΟΣ του Ιδρύματος. Δυστυχώς όμως, η ελλιπής αποστράγγιση της Ιεράς Οδού, με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Αθηναίων σε συνδυασμό με την πρωτοφανή δριμύτητα της βροχόπτωσης και τη μεγάλη διάρκειά της προκάλεσε την προσωρινή, αν και σφοδρότατη συγκέντρωση υδάτων στους υπαίθριους χώρους των εγκαταστάσεων μας.

Εντούτοις, η ύπαρξη έγκαιρα αναβαθμισμένων αποστραγγιστικών έργων επέτρεψε την σχετικά ταχεία απομάκρυνση των υδάτων, σε αντίθεση με παρακείμενους στο ΓΠΑ χώρους (π.χ. επιχειρήσεων) οι οποίοι παρέμειναν πλημμυρισμένοι για πολλές ώρες. Μπορούμε επίσης να βεβαιώσουμε, μετά λόγου γνώσεως, ότι ούτε ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν, ούτε καταστροφές προκλήθηκαν στις κτηριακές εγκαταστάσεις, φαινόμενα που έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν και τα οποία παρατηρήθηκαν εκτενώς σε άλλα ΑΕΙ της Αττικής.

Επιπλέον, οι Πρυτανικές Αρχές και οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου εγκαίρως προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για την προφύλαξη τόσο των φοιτητών όσο και των εργαζόμενων (αναστολή εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος).

Οι Πρυτανικές Αρχές μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία έχουμε ήδη ξεκινήσει από χθες το βράδυ την καταγραφή των επιπτώσεων της καταιγίδας. Παράλληλα με την περαιτέρω θωράκιση των υποδομών θα συνεχίσουμε πιεστικά τη διεκδίκηση, από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης της μελέτης και των έργων αντιπλημμυρικού σχεδιασμού της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Μπάλλος: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο στην Αττική [1]

Καταδίκη των περιστατικών βίας από τις Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών [3]

Οι μαθητές κατακεραυνώνουν την Κεραμέως για το πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια [4]