Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Καλά τα νέα για τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων: Δεν θα φορολογηθούν για τα μειωμένα δίδακτρα

Καλά τα νέα για τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων: Δεν θα φορολογηθούν για τα μειωμένα δίδακτρα

φρολογικεσ-δηλωσεισ

Στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι επικράτησε η λογική και ο χαρακτηρισμός ως πρόσθετου εισοδήματος, των μειωμένων διδάκτρων που πληρώνουν για τα παιδιά τους, οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων δεν θα ισχύσει.

Ετσι με ειδική εγκύκλιο της η ΓΓΔΕ διευκρίνισε ότι τα μειωμένα δίδακτρα δεν αποτελούν πρόσθετη παροχή και δεν προσαυξάνουν το εισόδημα και το φόρο.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο της η Κατερίνας Σαββαϊδου σημειώνει ότι στις ειδικές τιμολογιακές πολιτικές που εφαρμόζουν τα ιδιωτικά σχολεία (π.χ. εκπτώσεις για τους γονείς που έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά στο ίδιο σχολείο) συμπεριλαμβάνεται και η μείωση των διδάκτρων ή η δωρεάν φοίτηση για τα παιδιά εργαζόμενων, διευθυντών, διαχειριστών και μελών διοίκησης αυτών. Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ, η παρεχόμενη αυτή μείωση εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησης (ιδιωτικού σχολείου) καθόσον αποτελεί κίνητρο για τους εργαζόμενους ή διοικούντες αυτό, δεσμεύοντάς τους κατ' αυτόν τον τρόπο σε μακροχρόνια συνεργασία αλλά και ενισχύοντας την απόδοση του έργου τους. Ως εκ τούτου, γίνεται δεκτό, ότι η παροχή της δωρεάν φοίτησης ή της φοίτησης με μειωμένα δίδακτρα για παιδιά εργαζόμενων, διευθυντών, διαχειριστών ή μελών της διοίκησης εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησης (ιδιωτικού σχολείου) και συνεπώς δεν καταλαμβάνεται από τις νέες διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος δεν θεωρείται παροχή σε είδος και κατά συνέπεια ούτε και εισόδημα από μισθωτή εργασία για τους δικαιούχους.

Ποιες παροχές "φουσκώνουν" εισόδημα και φόρο

Στις πρόσθετες παροχές που ανεβάζουν το εισόδημα και το φόρο (εφόσον ξεπερνούν τα 300 ευρώ το χρόνο), περιλαμβάνονται οι δωροεπιταγές, τα εκπτωτικά κουπόνια, οι εταιρικές πιστωτικές κάρτες, οι απευθείας πληρωμές εργοδοτών για την κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακών σταθμών, κατασκηνώσεων κ.λ.π., αλλά και τα εταιρικά κινητά εφόσον υπάρχει υπέρβαση του προγράμματος για μη επαγγελματική χρήση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.