- InfoKids - https://www.infokids.gr -

Καλαμαράκι με χόρτα

Μια συνταγή με έντονο το ελληνικό στοιχείο που συνδυάζει τα χόρτα με τα θαλασσινά. Ο,τι πρέπει τώρα που μπαίνει το καλοκαιράκι.

Υλικά:

200-300 γρ. χόρτα για πίτα (καυκαλήθρες, µυρώνια, σεσκουλάκι, παπαρούνες, αγριοπρασάκια, λάπαθα)
1 ψιλοκοµµένο κρεµµύδι
200 γραμ. γραβιέρα
1 κιλό µέτρια καλαµαράκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
ψωμί
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και εν συνεχεία τα στραγγίζουμε για να φύγει τελείως το νερό.Τσιγαρίζουμε τα χόρτα µε το ψιλοκοµµένο κρεµµύδι και λίγο ελαιόλαδο μέχρι να µαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε σε µια λεκάνη τη γραβιέρα και προσθέτουμε μέσα σε αυτή τα τσιγαριστά χόρτα για να γεµίσω τα καλαµάρια.

Παίρνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις βρέχουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο στον φούρνο στους 200ο για 30 λεπτά. Αφού τις βγάλουμε από το φούρνο και κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Καθαρίζουμε τα καλαµαράκια και τα γεµίζουμε µε τα χόρτα και το τυρί. Τα κλείνουμε µε οδοντογλυφίδες.

Ετοιµάζουμε µεγάλα κρουτόν από ψωµί. Κόβουμε φέτες ψωµιού που να έχουν το µέγεθος του καλαµαριού (1 φέτα ψωµιού για κάθε καλαµάρι). Τις ψήνουμε στο τηγάνι µε ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις βάζουμε σε µέτριο φούρνο (στους 180°C), για 4-5 λεπτά, µέχρι να στεγνώσουν.

Περνάμε τα καλαµάρια από το τηγάνι µε λίγο ελαιόλαδο, σε µέτρια φωτιά, να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε. Χαράζουμε το ψαχνό µε κάθετες µαχαιριές κατά µήκος. Βρέχουμε µε λαδολέµονο. Στήνουμε το πιάτο και σερβίρουμε!