Αρχική Fun Time Καλειδοσκόπιο: Ένα ταξίδι στο κόσμο των χρωμάτων

Καλειδοσκόπιο: Ένα ταξίδι στο κόσμο των χρωμάτων

etsy-diy-kaleidoscope-how-tuesday-clare-mcgibbon-lrg1Το καλειδοσκόπιο είναι οπτικό όργανο που χρησιμοποιείται ως παιδικό παιχνίδι. Πρόκειται για έναν σωλήνα που από τη μία άκρη του τοποθετείται στο μάτι του χρήστη και από την άλλη έχει διαφανές κάλυμμα που επιτρέπει τη διέλευση του φωτός. Στο εσωτερικό, κατά μήκος του σωλήνα βρίσκονται κάτοπτρα, ενώ το διαφανές κάλυμμα στην άκρη του είναι διπλό και στο εσωτερικό του βρίσκονται μικρά κομμάτια από γυαλί. Τα κάτοπτρα αντανακλούν το εισερχόμενο φως με τέτοιο τρόπο ώστε εμφανίζονται συμμετρικές εικόνες από τα μικρά κομμάτια γυαλί. Με την περιστροφή του σωλήνα τα κομματάκια κινούνται και έτσι δημιουργούνται διαφορετικοί σχηματισμοί.

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά το δικό σας καλειδοσκόπιο και αφεθείτε στη μαγεία της εναλλαγής των χρωμάτων!

Τι θα χρειαστούμε:

Ένα κύλινδρο από ρολό κουζίνας
ψαλίδι
2 παλιά cd
λίγες χάντρες διάφανες
ένα κομμάτι χοντρό σκληρό χαρτόνι
ένα κομμάτι πλαστικό διάφανο
κόλλα
χρωματιστά χαρτιά

Κόβουμε τα cd με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσουμε τρία ίσα παραλληλόγραμμα. Εν συνεχεία τα κολλάμε μεταξύ τους ώστε να σχηματιστεί ενα τριγωνο με τον καθρέπτη στην εξωτερική πλευρά. Έπειτα κόβουμε το χαρτόνι ώστε να σχηματίσουμε πάλι ένα κύλινδρο, προσέχοντας ώστε το πλάτος του να χωράει στον αρχικό μας κύλινδρο και στο μήκος να είναι ίσο με αυτόν. Το μήκος του τριγώνου με τον καθρέπτη
θα πρέπει να είναι μικροτερο 1-2cm από τον κύλινδρο για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τις χάντρες μας που απαιτούνται για την κατασκευή. Έχοντας ως οδηγό την τρύπα του κυλίνδρου μας
κόβουμε ένα κύκλο από διάφανο υλικό και ένα τρίγωνο στο μέγεθος του καθρέπτη μας και τοποθετούμε τον καθρέπτη μέσα στον κύλινδρο. Κολλάμε το τρίγωνο διάφανο πλαστικό που κόψαμε και παρατηρούμε ότι δημιουργείται ένα κενό. Το κενό αυτό θα το γεμίσουμε με τις διάφορες χάντρες. Από πάνω κολλάμε τον διάφανο κύκλο που έχουμε ήδη κόψει καθώς και ένα χάρτινο κύκλο διακοσμητικό απλά για να καλύψουμε το κενό. Σφραγίζουμε και τις δύο πλευρές με κόλλα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter