Αρχική Νέα Καλεσμένος του infokids.gr ο παιδίατρος-αλλεργιολόγος κ. Ιωάννης Μωυσίδης (Extra channel, Δευτέρα 4/4, 20.20)

Καλεσμένος του infokids.gr ο παιδίατρος-αλλεργιολόγος κ. Ιωάννης Μωυσίδης (Extra channel, Δευτέρα 4/4, 20.20)

Ποιες είναι οι ανοιξιάτικες αλλεργίες και ποια τα συμπτώματά τους; Ποιοι παράγοντες μάς προκαλούν αλλεργίες;
Υπάρχει τρόπος να τις προλάβουμε; Αλλά και πώς θα τις αντιμετωπίσουμε;
Γνωρίζετε πώς θα ξεχωρίσετε την αλλεργία από την ίωση και πώς μπορεί μια ανοιξιάτικη αλλεργία να προκαλέσει αλλεργικό σοκ;

Τέλος, κάποιος που υποφέρει από αλλεργίες μπορεί κάποια χρονιά να μην εμφανίσει συμπτώματα;

Για όλα αυτά τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, αλλά και πολύ σοβαρά, ιδίως για όσους πάσχουν από αλλεργίες, θα μας μιλήσει τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, το βράδυ, στις 20.20, λίγο πριν το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Extra Channel... ο Παιδίατρος – Αλλεργιολόγος Ανοσολόγος Ιωάννης Μωυσίδης.

Λίγα λόγια για τον γιατρό

Ο Ιατρός Ιωάννης Μωυσίδης είναι Παιδίατρος – Αλλεργιολόγος Ανοσολόγος, Ιδιώτης Ιατρός, με έδρα το Μαρούσι Αττικής και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Αλλεργίας & Κλινικής Ανοσολογίας Athens Allergy Clinic.
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Παν. Πατρών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδ. της Παιδιατρικής στη Νέα Υόρκη (Ιατρική Σχολή Albert Einstein Medical School) Αλλεργιολογίας-Κλινικής Ανοσολογίας στην Ν. Ορλεάνη (Louisiana State University Medical Centre).

Κάτοχος δύο πτυχίων ιατρικών ειδικοτήτων: Παιδιατρικής & Αλλεργιολογίας - Κλινικής Ανοσολογίας παιδιών & ενηλίκων, τόσο στις ΗΠΑ (American Board of Pediatrics & American Board of Allergy & Immunology) όσο και στην Ελλάδα.

Κλιν/κός Επίκ. Καθ. Παιδιατρικής στο Παν. Τενεσσή στις ΗΠΑ (2013-2016). Έχει γράψει πολλά επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά που έχουν κριθεί από διεθνείς αξιολογητές (peer review journals). Είναι ομιλητής σε αλλεργιολογικά και παιδιατρικά συνέδρια και διαλέξεις σε Πανεπιστήμια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχει διατελέσει υπεύθυνος αξιολόγησης άδειας και πιστοποίησης ορθής λειτουργίας Νοσ/μείων κατά Joint Commission International, το κορυφαίο όργανο διαπίστευσης ιατρικών κέντρων διεθνώς.

Τέλος είναι σύμβουλος Ιατρός του Δήμου Κηφισιάς για θέματα υγείας των μαθητών των Δημόσιων σχολείων της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.