Καλή προσαρμογή και σωστή ανατροφή είναι το ζητούμενο για τα παιδιά χωρισμένων γονιών

Το διαζύγιο είναι αγχωτικό για όλη την οικογένεια. Το παιδί μπορεί να αισθάνεται ότι ο κόσμος του έχει γυρίσει ανάποδα. Ωστόσο, υπάρχουν και καλά νέα. Μπορείτε να διευκολύνετε την προσαρμογή του παιδιού σας. Αν επικεντρωθείτε και ευαισθητοποιηθείτε απέναντι στις ανάγκες του παιδιού κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου του διαζυγίου, θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται κι εσείς και τα παιδιά σας. Βασικός στόχος πρέπει να είναι η κάλυψη αυτών των αναγκών, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το «τίμημα» που πρέπει να πληρώσουν τα παιδιά εξαιτίας ενός διαζυγίου.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στο διαδραστικό εργαστήριο «Παιδιά και διαζύγιο: Καλή προσαρμογή και σωστή ανατροφή» την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα στον Πολυχώρο των εκδόσεων. Σε αυτή τη συνάντηση με εισηγήτρια τη συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων και συγγραφέα Χριστίνα Ρασιδάκη συζητάμε για το διαζύγιο και τον χωρισμό των γονιών,καθώς και τη νέα πραγματικότητα που προκύπτει στη ζωή των παιδιών μας. Προβληματιζόμαστε και ανταλλάσσουμε εμπειρίες σχετικά με τις προκλήσεις ανατροφής που αντιμετωπίζουν οι γονείς που χωρίζουν, τις παγίδες στην ξεχωριστή ανατροφή των παιδιών, τον τρόπο προσέγγισης των παιδιών (πώς εξηγούμε τι έχει συμβεί και πόσα είναι καλό να αποκαλύψουμε), τις αυξημένες απαιτήσεις των παιδιών και τη χειραγώγηση από μέρους τους για να ικανοποιούνται όλες οι επιθυμίες τους.

Εισιτήριο
Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από το εργαστήριο.

Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.

Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική του εργαστηρίου.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ιπποκράτους 118, Αθήνα