Καλιφόρνια: Ανεμβολίαστη δασκάλα κόλλησε κορωνοϊό τους μισούς μαθητές της

Καλιφόρνια: Ανεμβολίαστη δασκάλα κόλλησε κορωνοϊό τους μισούς μαθητές της

Ένα τρανό παράδειγμα του πώς η ατομική επιλογή να μην εμβολιαστεί κανείς μπορεί να επηρεάσει πολλούς περισσότερους από το ίδιο το άτομο μας έρχεται από τις ΗΠΑ, όπου τον περασμένο Μάιο, μια ανεμβολίαστη δασκάλα Δημοτικού σχολείου στην Καλιφόρνια, έβγαλε για μερικά λεπτά της μάσκα της προκειμένου να διαβάσει κάτι στους (εξίσου ανεμβολίαστους λόγω ηλικίας) μαθητές της. Δυστυχώς, η συνέχεια της ιστορίας δεν είναι θετική…

Όταν ελέγχθηκαν οι επαφές της δασκάλας, η οποία είχε ήδη συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα ενώ πήγαινε κανονικά στο σχολείο, βρέθηκε, ότι είχε κολλήσει συνολικά 26 άτομα, μεταξύ των οποίων μαθητών, γονιών και άλλων μελών της σχολικής κοινότητας.

Δεν είναι ακόμα σαφές, γιατί η δασκάλα συνέχιζε να πηγαίνει στο σχολείο, ενώ είχε συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα ή γιατί αποφάσισε να βγάλει τη μάσκα της, ενώ το σχολείο απαιτεί χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά σε ηλικίες κάτω των 12 ετών. Ο CDC πάντως αναφέρει, ότι η δασκάλα απέδωσε το μπούκωμα και την κόπωση που ένιωθε σε αλλεργίες από τις οποίες κάθε Άνοιξη υποφέρει.

Ο έλεγχος του CDC μέσα στη σχολική τάξη έδειξε, ότι οι μαθητές που κάθονταν στα μπροστινά θρανία, κοντά στη δασκάλα, ήταν αυτοί που μολύνθηκαν, ενώ εκείνοι που κάθονταν στα πίσω θρανία φάνηκε να είναι πιο ασφαλείς. Συγκεκριμένα, οι 8 στους 10 από αυτούς που κάθονταν μπροστά κόλλησαν, ενώ μόνο οι 4 στους 14 από τις πίσω σειρά μολύνθηκαν από τον ιό.

Η Αμερική πλέον λαμβάνει όλο και περισσότερα μέτρα, αναφορικά με την προστασία των παιδιών από κορωνοϊό, ειδικά όσο πλησιάζει ο Χειμώνας.

Πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε ακόμα:

Σχ.χρ.2021-22: Είναι οριστικό – Σε αυτές τις περιπτώσεις θα ισχύσει η τηλεκπαίδευση

Έρχεται εμβολιασμός παιδιών κατά της Covid-19 στον παιδίατρο

Στέλιος Κρητικός: Περήφανος μπαμπάς – Πρώτος των πρώτων ο γιος του στις Πανελλήνιες – Σε ποια σχολή πέρασε