Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Καλιφόρνια: Συγκέντρωσαν μητρικό γάλα για το μωρό της αδικοχαμένης φίλης τους

Καλιφόρνια: Συγκέντρωσαν μητρικό γάλα για το μωρό της αδικοχαμένης φίλης τους

image-4Η Liz Marquez από την Καλιφόρνια -μητέρα πέντε παιδιών- ήταν αποφασισμένη να θηλάσει τον νεογέννητο γιο της Brixton έως ότου φτάσει στην ηλικία του ενός έτους. Όμως, η ζωή δεν φέρνει πάντα τα πράγματα έτσι όπως τα έχουμε υπολογίσει.

Η άτυχη Liz πέθανε ξαφνικά από καρδιακή ανακοπή στις 7 Δεκεμβρίου, όταν ο Brixton ήταν μόλις 5 μηνών, και έπεσε σε κώμα. Μετά από οκτώ ημέρες, οι γιατροί διέγνωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή και η οικογένειά της πήρε την απόφαση να την απομακρύνει από την υποστήριξη ζωής.

Τότε, οι συνάδελφοι της 32χρονης γυναίκας -που ήταν κι εκείνες μητέρες- ενώθηκαν για να συλλέξουν μητρικό γάλα για τον μικρούλη Brixton. «Η πρώτη μου σκέψη πήγε στα παιδιά της. Είχα μια αίσθηση μέσα μου ότι έπρεπε να βοηθήσω με κάποιο τρόπο», δήλωσε η φίλη της Kristina, σκεπτόμενη τη στιγμή που έμαθε ότι η Liz βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση.

IMG_449472502170263Με την υποστήριξη της οικογένειας της Liz, η Kristina ξεκίνησε την εκστρατεία "Milk for Brixton" με στόχο να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες δωρεές μητρικού γάλακτος. Ο σύζυγος της Liz αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ξέρω πόσο σημαντικό ήταν για τη σύζυγό μου να θηλάσει το παιδί μας για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αισθάνομαι ότι έχω χρέος να φέρω αυτό το στόχο εις πέρας στη μνήμη της γυναίκας μου".

Λειτουργώντας μέσω e-mail και μιας κλειστής ομάδας στο Facebook, οι διοργανωτές της εκστρατείας συγκέντρωσαν πάνω από 120 κιλά γάλα και προς το παρόν δεν δέχονται άλλες προσφορές, μέχρις ότου ο μικρός Brixton καταναλώσει όλη την ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί. "Η ανταπόκριση ήταν απίστευτη όχι μόνο από μαμάδες που δώρισαν το γάλα τους, αλλά και από εταιρείες που συνείσφεραν οικονομικά στο έργο μας", αναφέρει η αγαπημένη φίλη της Liz, Kristina.

Ενώ ο αρχικός στόχος ήταν απλά να βρεθεί γάλα για το μωράκι της Liz, η συντριπτική απήχηση που είχε η εκστρατεία ενέπνευσε τους διοργανωτές να επεκτείνουν την ιδέα τους: «Θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μια οργάνωση που να βοηθάει τα νεογέννητα που έχουν χάσει τις μητέρες τους ή δεν μπορούν να θηλάσουν επειδή εκείνες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά και να ομαλοποιήσουμε τη διαδικασία της ανταλλαγής του μητρικού γάλακτος".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.