Αρχική Infokids Αποδράσεις Summer Camps Αρχείο Καλοκαίρι με δωρεάν δημιουργική απασχόληση από το Δήμο Ελληνικού

Καλοκαίρι με δωρεάν δημιουργική απασχόληση από το Δήμο Ελληνικού

sports_kids_playingO Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης οργανώνει για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών του δήμου, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους, από Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι Παρασκευή 26 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να δώσει μέσα από ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες την ευκαιρία στα παιδιά να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι:

Αθλητισμός:(κολύμβηση, στίβος, ποδόσφαιρο, βόλλεϋ, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, τέννις, πολεμικές τέχνες, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική)

Ομαδικά παιχνίδια άθλησης και ψυχαγωγίας- Επιτραπέζια παιχνίδια

Παραδοσιακοί και Μοντέρνοι Χοροί

Μουσικοκινητική & Ψυχοκινητική Αγωγή

Μουσική (Χορωδία)

Περιβαλλοντική Αγωγή - Προγράμματα Αγωγή Υγείας και υγιεινής διατροφής

Καλλιτεχνικά εργαστήρια (ζωγραφική, χειροτεχνίες, πηλοπλαστική, κολλάζ, κατασκευές με υλικά ανακύκλωσης)

img_4491_2Εκμάθηση Σκακιού

Ελεύθερο παιχνίδι στην παιδική χαρά

Επιστήμη-Τεχνολογία-Πειράματα

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν τα παιδιά των δημοτών και των κατοίκων που είναι γεννημένα το έτος 2001 μέχρι και 2008 .Ο κάθε γονιός θα πρέπει να συμπληρώσει πλήρως τη διάτρητη αίτηση και να την καταθέσει στα εξής σημεία:

Α. Οι δημότες και οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Ελληνικού μόνο στο Δημαρχείο Ελληνικού (πλατεία Αγ. Τριάδος) στο τμήμα Δημοτολογίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00-14:00.

Β. Οι δημότες και οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Αργυρούπολης μόνο στα γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης εντός του Δημοτικού κολυμβητηρίου στην Αργυρούπολη (Τριπόλεως 6 & Λ. Κύπρου) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-13:00 & 16:00-20:00.

Με την κατάθεση της αίτησης θα τους δίνεται και αριθμός παραλαβής της.

Η αίτηση για να γίνει δεκτή πρέπει να είναι ενυπόγραφη και να συνοδεύεται υποχρεωτικά από: α) πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση για δυνατότητα άθλησης του παιδιού β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τους δημότες και κατοίκους και γ)από πρόσφατο λογαριασμό Δ.Ε.Η ή ΕΥΔΑΠ ή ΟΤΕ ή συμβόλαιο ενοικίασης για τους κατοίκους.

Εάν ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ μεγάλος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τα ακόλουθα δικαιολογητικά τα οποία θα προσκομίζονται (προαιρετικά):

1. Αν εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας τις σχετικές βεβαιώσεις του εργοδότη τους ή του ασφαλιστικού φορέα τους.

2.Αν εργάζεται γονιός σε μονογονεϊκή οικογένεια προσκομίζοντας αποδεικτικά έγγραφα.

Παιδιά από άλλους Δήμους δεν γίνονται δεκτά και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης.

Χώρος προσέλευσης των παιδιών από 17/6/2013 έως 26/7/2013:

1) για τα παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην πρώην αμερικάνικη βάση στο Ελληνικό

2) για τα παιδιά της Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης θα είναι: Α) Προνήπια, νήπια και παιδιά που φοίτησαν στην Α’ τάξη του Δημοτικού θα προσέρχονται στο 2Ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, Ομήρου και Μιλήτου Β) Παιδιά που φοίτησαν από την Β΄ μέχρι και την ΣΤ΄ τάξη Δημοτικού θα προσέρχονται στο Κλειστό Γήπεδο μπάσκετ «Α.Π.Χ. Αργοναύτες» της οδού Τριπόλεως δίπλα στο κολυμβητήριο.

Ο γονιός θα πρέπει να γνωρίζει, ότι:

1.Το πρόγραμμα θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από 07.00 μέχρι 16.00. Η πρωινή προσέλευση των παιδιών θα είναι ελεύθερη από 07:00 μέχρι 08:50. Η αποχώρηση θα γίνεται σε δύο ζώνες: Η πρώτη θα είναι μεταξύ 13:00-13:30 και η δεύτερη θα είναι μεταξύ 15:30-16:00.Ενδιάμεσα δεν θα υπάρχουν αποχωρήσεις παιδιών. Η ώρα αποχώρησης του παιδιού πρέπει να συμπληρωθεί υποχρεωτικά στην αίτηση και θα ισχύει η ίδια για όλη την διάρκεια του προγράμματος.

2. Οι χώροι θα είναι φυλασσόμενοι και ελεγχόμενοι. Στους χώρους δε θα λειτουργήσουν κυλικεία.

3.Το παιδί θα πρέπει να φορά άνετα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, να έχει μαζί του τσάντα με το όνομά του γραμμένο απ΄έξω, καπέλο, δεύτερη φορεσιά, μπουκάλι με νερό, κολατσιό και για το παιδί που θα παραμείνει μετά τις 13:30 γεύμα συσκευασμένο σε δοχείο ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων με το όνομα του επάνω.

4.Το παιδί δεν επιτρέπεται να έχει μαζί του χρήματα, φορητά ηλεκτρονικά παιχνίδια, κινητό ή άλλα αντικείμενα αξίας.

6.Για λόγους ασφαλείας θα τηρείται βιβλίο προσέλευσης – αποχώρησης που θα υπογράφεται από όλους τους γονείς κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

Πληροφορίες: 210 9600639 ΟΝΑΔΕΑ/ 2132026052 Δημοτολόγιο Ελληνικού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.